Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Desi ii ia apararea Olgutei Vasilescu, premierul spune ca ar fi ales sa vorbeasca in romana

Desi ii ia apararea Olgutei Vasilescu, premierul spune ca ar fi ales sa vorbeasca in romana

Autor:

Premierul Sorin Grindeanu i-a luat partea ministrului Muncii, in momentul in care a fost intrebat in privinta celor doua discursuri sustinute, recent, de catre Olguta Vasilescu, la Comisia ONU, in privinta conditiei femeilor, atat in engleza, cat si in franceza, fiecare dintre cazuri inscand indelungi comentarii pe internet, dar si in presa.

 

15027431 1161794403896532 1185686022997355877 n premier Desi ii ia apararea Olgutei Vasilescu, premierul spune ca ar fi ales sa vorbeasca in romanaDaca in prima faza a dat de inteles ca n-ar prea sa comenteze acest subiect, in momentul in care reporterul a insistat sa afle parerea premierului, Grindeanu a adus in discutie si alti politicieni care au ales sa se exprime in limba lui Shakespeare – lasand sa se intrevada ca nu s-au descurcat nici ei prea bine. Prim-ministrul a subliniat ca altele sunt criteriile care sa conteze in privinta unor sefi de ministere. “Credeti ca merita sa intram in subiectul asta? Eu l-am auzit si pe Emil Boc vorbind in engleza si pe foarte multi. Nu se dau examene de limbi straine in momentul cand ocupi o functie de ministru. (…) Trebuie sa stii domeniul pe care il gestionezi. Eu apreciez, pana la urma, efortul Olgutei Vasilescu de a vorbi engleza si franceza la doua zile, una dupa alta”, a lamurit Grindeanu, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, alaturi de Liviu Dragnea.

Una peste alta, seful Executivului a explicat faptul ca ar fi gestionat altfel chestiunea. Si anume, ca ar fi ales varianta apelului la un translator. “In locul ei, as fi vorbit in limba romana, cu traducatori, pentru a fi cat se poate de clar”, a conchis premierul.

Vasilescu vorbind in engleza:

Vasilescu vorbind in franceza:


2 comentarii to Desi ii ia apararea Olgutei Vasilescu, premierul spune ca ar fi ales sa vorbeasca in romana

 1. Nelu Stiuca

  POLITICA Romaniei postcomunism, reprezentata in majoritatea cazurilor de impostori, borfasi, semidocti sau oportunisti precum si lipsa de CIVISM a poporului roman, a facilitat adincirea, fara margini a crizelor de COMPETENTA si MORALITATE instalate in procesul complex de administrare a destinelor natiunii, cu consecinte deosebit de grave in toate domeniile vietii.
  ERORILE si ABUZURILE comise de toate administratiile si guvernele postcomuniste isi pun amprenta in mod dezastruos asupra evolutiei poporului roman care de 20 de ani se afla intr-un proces continuu de prabusire abisala.
  In anul 2017, in Romania, economia, partidele politice şi presa sunt controlate de cei cu interese economice puternice. Situaţia existenta, (declinul national), se poate schimba doar printr-o “MIŞCARE DE REFORMARE POLITICĂ”. (Theodore Roosevelt rămâne memorabil în istoria mondiala pentru ca a reformat S.U.A. luptand cu succes împotriva oligarhilor si impostorilor din societatea politica a vremii). Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea istoriei neamului in interesul progresului general. Doar, DIMINUAREA SARACIEI, ELIMINAREA ANARHIEI SI LIMITAREA PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura “capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna” precum si eliminarea riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
  Printre ELEMENTELE ESENTIALE pe care “românii progresisti” mai ales cei de la ROMANIA CURATA trebuie să le promoveze, ca factori de reusita, pentru asigurarea conditiilor firesti impuse de teza fundamentala a succesului social si anume “capacitatea adevărului de a combate greşeala si minciuna” in vederea asigurarii la nivel national a unei schimbari pozitive garantate, se pot evidentia:
  1. – Statuarea unui “sistem judiciar fidel statului de drept, care să protejeze orice persoană de încercările statului de a elimina diferenţele de opinie si sa sanctioneze fara echivoc delictele politice”;
  2. – Normalizarea “vietii religioase prin purificare si recurgere la exigentele randuielilor crestin-ortodoxe a celor ce slujesc, imparatiei lui Dumnezeu, in numele poporului roman”.
  3. – Infiintarea de “partide politice democratice puternice, independente de oligarhii financiari şi dedicate asigurării bunăstării românilor obişnuiţi, majoritari si consolidarii clasei de mijloc”;
  4. – Asigurarea “unei pieţe libere, protejată de concentrare economică pronunţată, prin existenţa unor legi antitrust şi a unor reglementări raţionale care sa impuna un sistem fiscal etic progresist”.
  5. – Promovarea unei prese “independente nu doar fata de stat, ci şi fata de interesele economice a celor care folosesc presa pentru a manipula discursul si opiniile publice”.
  Fără realizarea si pretuirea valorilor sociale si umane fundamentale nici o schimbare de durată, in viata publica din Romania, nu este posibilă pentru exercitarea drepturilor si libertatilor oferite de Dumnezeu romanilor ca fiinta colectiva.

 2. ion Ionescu

  Liei Olguta vasilescu i se aplica perfect proverbul: “prostul pana nu e si fudul, nu e prost destul”!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!