AcasăPoliticaDesi aliate, PSD si ALDE sunt chemate separat la a doua runda...

Desi aliate, PSD si ALDE sunt chemate separat la a doua runda de consultari

Chiar in ziua in care PSD si ALDE semneaza un protocol menit sa oficializeze alianta pentru viitoarea guvernare, din directia Cotrocenilor s-a aflat calendarul rundei secunde de discutii in privinta formarii noului Executiv.

Si ce sa vezi? Cele doua formatiuni nu doar ca sunt chemate separat, dar nici macar nu vor ajunge sa discute cu seful statului in aceeasi zi. Totul desi Liviu Dragnea a precizat ca are de gand sa anunte propunerea de premier dupa consultarile cu Iohannis si ca PSD si ALDE vor avea o nominalizare comuna.

De altfel, presedintele insusi a stabilit acest program de consultari, din cate a transmis purtatorul de cuvant de la Cotroceni. Conform acestui calendar, primii reprezentanti ai partidelor ce vor fi reprezentate in noul Legislativ care vor ajunge sa discute cu presedintele vor fi si castigatorii alegerilor, si anume social-democratii. Delegatia PSD va ajunge la Cotroceni miercuri la ora 11. Dupa pranz, adica la 12.30, urmeaza sa ajunga la consultari incepand cu 12.30. Urmatorii care vor ajunge face to face cu Klaus Iohannis vor fi reprezentantii USR-ului condus de Nicusor Dan, la ora 14, pentru ca de la ora 15 sa ajunga la discutii delegatia UDMR.

Consultarile vor continua si joi, cu cei de la ALDE in chip de primul partid chemat la discutiile cu presedintele Iohannis, incepand cu ora 11. O ora mai tarziu vor ajunge la Cotroceni reprezentantii PMP, in frunte, cel mai probabil, cu fosutl sef al statului, Traian Basescu, pentru ca de la ora 13 sa ajunga la consultari reprezentatii minoritatilor nationale alese in viitorul Legislativ.

Va amintim ca si saptamana trecuta au fost discutii la Cotroceni, pe aceeasi tema, dar ca nici PSD-ul si nici ALDE nu au mers la respectivele intrevederi, desfasurate, la momentul respectiv, pe durata unei singure zile.

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

author avatar
Cristina Stefan
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger