AcasăPoliticaDesfiinteaza declaratia lui Iohannis. Tariceanu: "Mai multe informatii false"

Desfiinteaza declaratia lui Iohannis. Tariceanu: „Mai multe informatii false”

Calin Popescu Tariceanu isi face imagine sarind in ajutorul sefei DNA

Analizand recenta conferinta a presedintelui, al doilea om in stat a facut o serie de constatari, despre care a considerat ca e cazul sa atraga atentia public. „Mi-e greu sa inteleg cum presedintele statului roman poate dezinforma cu atat de multa nonsalanta cu privire la protestele din tara”, remarca Tariceanu.

Mai mult, co-presedintele ALDE e de parere ca, in loc sa tempereze starea de tensiune – cu referire la incidentele aparute la protestete de seara trecuta -, Iohannis „a renuntat in integralitate la rolul sau constitutional de mediator si incita la proteste lansand tot felul de speculatii de la tribuna Palatului Cotroceni”, ba mai mult, „a devenit partizan si s-a angrenat intr-o lupta politica cu actuala majoritate parlamentara”.

In acelasi mesaj postat pe Facebook, presedintele Senatului a demontat, practic, trei dintre afirmatiile facute, in jurul pranzului, de la Palatul Cotroceni, incepand cu atentionarea aresata actualilor guvernanti, in privinta DNA, continuand cu nemultumirea manifestata de Iohannis fata de interventia jandarmilor- in totala neconcordanta cu reactia celor din strada -, si incheind cu nevoia ca Guvernul sa asigure ordonea publica.

Mai exact, Tariceanu a facut urmatoarele referiri:

Mai multe informatii false am sesizat in declaratia de presa a presedintelui:

1) Sloganul „Jos mana de pe DNA!”. La finalul lunii noiembrie, ministrul Justitiei Raluca Pruna a declarat: ”Am facut din DIICOT, institutional vorbind, exact ceea ce este si DNA-ul. Si am facut asta in considerarea unei viziuni mai largi, intrucat, nu stiu, este de presupus ca in 10 ani, nu stiu, intr-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil ca vor fi reunite intr-una singura”. La acea vreme, presedintele a ignorat complet aceasta decizie de reorganizare a ministrului Pruna. Sa intelegem ca „jos mainile de pe DNA” este o referire la doamna Pruna? Vine cam tarziu, dupa mai bine de 2 luni.

2) „Felul in care jandarmii au actionat fata de aceste grupuri de instigatori ma nemultumeste profund”. Inca de aseara am urmarit reactiile care au aparut in spatiul public cu privire la modul in care Jandarmeria a actionat. Nu a existat niciun repros la adresa acestora. Mai mult, cativa tineri le-au oferit joi lalele jandarmilor care asigura perimetrul din fata Palatului Victoriei, in semn de multumire pentru faptul ca miercuri noaptea i-au aparat pe protestatari de cei care au aruncat cu pietre, petarde, torte si alte obiecte contondente catre jandami. Rolul jandarmeriei este acela de a restabili ordinea publica. Presedintele nu face altceva decat sa incite pe mai departe.

3) „O tara are un guvern sa se ocupe de astfel de situatii (asigurarea ordinii publice) nu sa dea ordonante seara”. Iar presedintele are rolul de a apara legea fundamentala a tarii. Este pacat faptul ca presedintele nu cunoaste ca Guvernul are dreptul sa legifereze prin ordonante pe anumite domenii sau materii.”

907 afisari

4 COMENTARII

  1. Felicitari Domnului Mircea Diaconu , actor roman , europarlamentar apartinind Grupului ALDE , felicitari pentru pozitia , pentru cuvintele pronuntate din inima referitor la modul cum este tratat in tara un cetatean roman de catre procurori .FELICITARI DOMNULE MIRCEA DIACONU , pozotia Domniei Voastre ne determina sa mai speram la o viata normala , sa speram ca ramanem romani nu sorosisti .

  2. Tu vorbesti penalule dute in pensie si lasa locul la altcineva care este mai competent !! Esti o fosila , javra !!!!

  3. Intelegegi gresit, iubitul presedinte se refera la faptul ca guvernul s-a apucat sa lucreze noaptea.Pe cuvant de onoare !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger