AcasăPoliticaDeputatul Ovidiu Silaghi a demisionat din Parlament

Deputatul Ovidiu Silaghi a demisionat din Parlament

Liberalul Ovidiu Silaghi a renuntat la calitatea de deputat – a anuntat, marti, in plen, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Ca urmare a deciziei fostului ministru al Transporturilor, plenul Camerei Deputatilor a vacantat postul de deputat al lui Silaghi. Hotararea liberalului a fost anuntata la doar o zi dupa ce conducerea forului legislativ stabilise trimiterea catre Comisia juridica a Camerei cererea procurorului general in privinta urmaririi penale a lui Ovidiu Silaghi. Ca urmare a demisiei acestuia din urma, demersul nu va mai fi necesar.

Pe 19 august, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Camerei declansarea procedurilor privind formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta. „In conformitate cu dispozitiile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 republicata, privind responsabilitatea ministeriala, precum si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Silaghi Ovidiu Ioan, deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta in forma continuata”, se arata in comunicatul dat publicitatii de catre Ministerul Public.

228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger