AcasăPoliticaDeputatii vor sa intre in gratiile sefei DNA

Deputatii vor sa intre in gratiile sefei DNA

Proiectul propus de Laura Codruta Kovesi a primit unda verde de la Camera Deputatilor

Proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta privind restrangerea atributiilor DNA, propus chiar de procurorul-sef Laura Codruta Kovesi, a fost adoptat de deputati.

Proiectul propus de Laura Codruta Kovesi a primit unda verde de la Camera Deputatilor

Cu 235 de voturi ”pentru”, 21 ”impotriva” si 45 de abtineri, ordonanta care prevede eliminarea din competenta DNA a infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune si a celor referitoare la regimul vamal cu un prejudiciu mai mare decat echivalentul in lei a un milion de euro, a trecut de Camera Deputatilor. Potrivit documentului, ”restrangerea competentei organului de urmarire penala specializat va determina eficientizarea activitatii Directiei si va permite concentrarea resurselor investigative asupra infractiunilor prevazute de legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru a indeplini astfel rolul pentru care a fost infiintata DNA”.

Proiectul, care  a fost promovat de Laura Codruta Kovesi si procurorul general Tiberiu Nitu, urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului care  este camera decizionala.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger