AcasăPoliticaDeputatii juristi se intrunesc maine la pranz pentru raportul privind cererea vizandu-l...

Deputatii juristi se intrunesc maine la pranz pentru raportul privind cererea vizandu-l pe Ghita

Cererea formulata in urma cu mai putin de o saptamana, de catre procurorii anticoruptie ploiesteni, pe numele lui Sebastian Ghita, in cazul caruia solicita Camerei incuviintarea retinerii si arestarii va fi dezbatura si supusa la vot marti inainte de pranz.

Mai precis, din cate figureaza pe ordinea de zi a Comisiei conduse de catre Bogdan Ciuca, sedinta in cadrul careia forul parlamentar va discuta si apoi vota aceasta cerere din directia DNA care a ajuns la Parlament via ministrului Justitiei, conform procedurii, urmeaza sa inceapa la ora 11 si 30 de minute.

De altfel, marti este data limita pana la care, potrivit statutului, Comisia Juridica are termen pentru a formula un raport pe marginea cererii procurorilor DNA in prviinta lui Ghita. Avizul comisiei este unul consultativ, decizia urmand sa fie luata, prin vot secret, cu bile, in cadrul sedintei de plen, care ar urma sa aba loc miercuri.

Ramane de vazut daca deputatul Ghita va veni maine la Comisia Juridica, pentru a-si sustine punctul de vedere in fata deputatilor juristi. Zilele trecute, cand a ajuns la Parlement pentru a-si studia dosarul, deputatul afirma ca le va cere colegilor sai de Camera sa nu incuviinteze cererea procurorii. Anchetatorii DNA au anuntat ca il suspecteaza pe parlamentar, printre altele, de dare de mita, santaj si cumparare de influenta.

author avatar
Cristina Stefan
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger