AcasăPoliticaDeputatii juristi discuta azi cererile DNA in privinta lui Ioan Oltean si...

Deputatii juristi discuta azi cererile DNA in privinta lui Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

Ioan Oltean sustine ca nu a luat niciodata bani

Membrii Comisiei Juridice a Camerei se reunesc, miercuri, in sedinta, pentru a discuta pe marginea cereerilor procurorilor anticoruptie pe numele deputatilor liberali Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

Solicitarile DNA vizeaza incuviintarea arestarii preventive a celor doi parlamentari, suspectati in dosarul cunoscut drept „ANRP 4”, in privinta unor despagubiri.

Cei doi deputati sunt asteptati sa se prezinte la Parlament, atat pentur a consulta continutul dosarului, cat si la sedinta Comisiei Juridice, pentru a fi audiati. Intrunirea in cauza urmeaza sa inceapa la ora 12. Ulterior, va avea loc votul in privinta cererilor procurorilor DNA, iar apoi se va remite un raport- favorabil sau nefavorabil- atat pentru solicitarea care il vizeaza pe Ioan Oltean, cat si pentru cea pe numele lui Catalin Teodorescu, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadurl Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Va amintim, insa, faptul ca avizul Comisiei Juridice este consultativ, in ambele cazuri, si ca decizia finala in privinta cererilor DNA in cazul deputatilor pentru care procurorii au cerut aviz de arestare preventiva o va lua plenul Camerei, prin vot secret, cu bile. Momentan nu se stie exact cand va avea loc aceasta sedinta de plen.

Nu in ultimul rand, e iportant de mentionat faptul ca procurorii il suspecteaza pe deputatul Catalin Teodorescu de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in timp ce Ioan Oltean este suspectat de „trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

author avatar
Cristina Stefan
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger