AcasăPoliticaDeputatii juristi au supus la vot si cererile de retinere si arestare...

Deputatii juristi au supus la vot si cererile de retinere si arestare in cazul Elenei Udrea: Ce s-a constatat!

In conditiile in care dadusera aviz favorabil, vineri, in cazul unei prime solicitari a DNA-ului formulate pe numele deputatului Udrea, cea de incuviintare a inceperii urmaririi penale, in momentul in care au supus la vot celelalte doua cereri, respectiv pe cea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a fostului ministru, deputatii juristi s-au lovit de o situatie care i-a impiedicat sa consemneze un rezultat clar – „admis/respins” – in aceasta chestiune.

Mai precis, cum solicitarile au intrunit fiecare cate 11 voturi „pentru”, in conditiile in care in sala au fost 22 de deputati care si-au exprimat optiunea in aceasta privinta, nu a fost atins numarul necesar de voturi, respectiv 12, pentru o eventuala aprobare, drept urmare nu se poate considera nici ca un vot impotriva solicitarii DNA.

Iar in raportul intocmit se va nota acest aspect, a lamurit si Ciprian Nica, vicepresedintele comisiei, respectiv ca „nu s-a intrunit majoritatea ceruta de regulament pentru incuviintare”, decizia finala in acest caz urmand sa fie luata, tot prin vot, dar saptamana viitoare, in plenul Camerei. De altfel, votul Comisiei Juridice este unul consultativ.

Inainte sa afle ce vor hotari colegii sai juristi, Udrea spunea ca se asteapta la orice, in privinta noii cereri de arestare preventiva si ca ar vrea ca deputatii din Comisie sa voteze cum cred ei ca e mai bine pentru tara. „Puscaria nu  e un subiect vesel, desi la mine este deja puscaria in colectia de toamna-iarna, pentru ca a fost primavara-vara”, a explicat, in termeni plastici, fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului.

E important de precizat faptul ca membrii Comisiei Juridice, care s-au reunit in sedinta in cursul acestei zile, de la ora 11.30, au suspus la vot fiecare solicitare a procurorilor DNA, respectiv de incuviintare a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva, pe cate un buletin. In ciuda acestui fapt, deputatii juristi vor intocmi doar doua rapoarte -unul in cazul cererii de urmarire penala si celalalt pentru solicitarea de retinere si arestare preventiva, rapoartele urmand sa fie remise Biroului Permanent, inaintea votului din plen, programat pentru saptamana viitoare.

Va amintim ca, in urma cu doar cateva zile, procurorii au formulat cereri in privinta incuviintarii urmaririi penale, a retinerii si arestarii preventive a fostului ministru al Turismului, cercetata intr-un nou dosar, al treilea. De aceasta data, fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii este acuzata de procurorii DNA, printre altele, de luare de mita, trafic de influenta, dar si spalare de bani si fals in declaratii de avere.

author avatar
Cristina Stefan
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger