AcasăPoliticaDeputatii juristi au incuviintat solicitarea DNA pe numele deputatului C. Teodorescu

Deputatii juristi au incuviintat solicitarea DNA pe numele deputatului C. Teodorescu

La scurta vreme dupa ce parlamentarul, fost membru al Comisiei Speciale de Stabilire a Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a parasit sala in care se desfasura sedinta Comisiei Juridice a Camerei, deputatii juristi au supus la vot cererea procurorilor.

(foto: argesplus.ro)

Iar la finele procesului de votare, deputatul Nica, vicepresedintele forului, a comunicat faptul ca au fost 21 de deputati care au votat, ca 15 dintre optiuni au fost favorabile cererii, 3 impotriva si tot atatea abtineri. Ca urmare, raportul intocmit de comisie in cazul lui Catalin Teodorescu va fi unul favorabil solicitarii procurorilor, care au cerut incuviintarea arestarii preventive a deputatului.

Va reamintim, insa, ca avizul Comisiei Juridice in cazul deputatului suspectat de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in dosarul cunoscut drept „ANRP 4”, este unul consultativ, decizia finala urmand sa fie luata, tot prin vot, insa in plenul Camerei.

In cererea inaintata Parlamentului, procurorii sustin, printre altele, ca „la data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Catalin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu alţi inculpaţi care au facut parte din aceeasi comisie (…) prin exercitarea abuziva a atributiilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat in cauza. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat si avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai”.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger