AcasăPoliticaDeputatii juristi au dat aviz favorabil urmaririi penale a lui Bejinariu

Deputatii juristi au dat aviz favorabil urmaririi penale a lui Bejinariu

Eugen Bejinariu i-a turnat la DNA pe fostii ministri Mihai Tanasescu si Dan Nica

Deputatii juristi au dat unda verde cererii venite din directia DNA-ului pe numele fostului secretar general al Guvernului.

UPDATE: Procedura ce urma avizului dat in Comisia Juridica, respectiv a votului in plen, se amana. S-a anuntat, in cadrul sedintei din aceasta dupa-amiaza, ca nu e cvorum ca sa poata incepe votul, situatie la care multi se asteptau, pana la urma, avand in vedere ca alesii neamului din aceasta Camera, asemeni celor din Senat, sunt in plina campanie electorala. Drept urmare, votul in caziul Bejinariu se amana pentru inceputul saptamanii viitoare.

–-

Din cate s-a aflat oficial in urma cu doar cateva minute, au fost 11 voturi „pentru”, 5 „impotriva” si doua abtineri, la finele sedintei Comisiei Juridice in care s-a supus la vot solicitarea procurorilor anticoruptie de a incepe urmarirea penala pe numele lui Eugen Bejinariu, actualmente deputat, suspectat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala, adica in perioada 2003-2004, in dosarul „Microsoft 2”.

„Toate acele documentele pe care le-am semnat aveau toate avizele de legalitate, de la Ministerul Justitiei (…) nimeni n-a spus niciodata ca nu e bine asa”, a sustinut Eugen Bejinariu, de la Parlament.

Fostul ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului a mentionat, cu subiect si predicat, ca se considera „nevinovat”. „Chiar nu am negociat si nu am discutat cu nimeni, nicio secunda. Am fost mandatat (…) sa semnez un contract in numele Guvernului (…) eu nu am schimbat nici macar o virgula din acel contract”, a adaugat parlamentarul.

E important de avut in vedere faptul ca votul dat in Comisia Juridica e doar unul consultativ si ca decizia finala va fi luata in urma pronuntarii deputatilor prezenti la sedinta de plen, care urmeaza sa inceapa in jurul orei 16.

foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger