AcasăPoliticaDeputatii au decis: Catalin Teodorescu ramane cu imunitate/ Cererea DNA, respinsa

Deputatii au decis: Catalin Teodorescu ramane cu imunitate/ Cererea DNA, respinsa

Alesii Camerei au decis, pentru a doua oara, sa respinga o cerere a DNA ce viza o incuviintare de ridicare a imunitatii parlamentare a alesului liberal. Solicitarea procurorilor anticoruptie in privinta sa, in dosarul „ANRP 4”, a fost respinsa, la vot, in cursul dupa-amiezii de miercuri.

(foto: argesplus.ro)

Din cate s-a anuntat de la tribuna salii, in urma cu doar cateva minute, la momentul votului au fost in sala 312 de alesi, dar doar 264 de voturi, unul dintre ele fiind anulat. Din aceste 263 de voturi valabil exprimate, 153 au fost „pentru” incuviintarea cererii DNA, in timp ce impotriva solicitarii procurorilor privind incuviintarea arestarii prezentive a deputatului, fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), s-au pronuntat 110 alesi ai acestei Camere.

Drept urmare, avand in vedere faptul ca, pentru a fi aprobata, cererea in cauza ar fi trebuit votata de 156 de alesi, si cum au fost doar 153 de voturi „pentru”, solicitarea DNA a fost respinsa, nefiind intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea hotararii, Catalin Teodorescu scapand, practic, de emotia ca risca sa fie arestat preventiv in dosarul in care este suspectat de „abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” in privinta acordarii unor restituiri ANRP. Teodorescu este, de altfel, cercetat sub control judiciar, intr-un alt dosar in care DNA ancheteaza despagubiri acordate de ANRP.

Nu la fel de norocos, daca ne punem exprima asa, a fost deputatul liberal Ioan Oltean, in cazul caruia colegii deputati au incuviintat solicitarea procurorilor, fostul vicepresedinte al PNL fiind vizat in acelasi dosar.

author avatar
Cristina Stefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger