AcasăPoliticaDemisie post-Ordonanta. Ministrul Jianu paraseste Guvernul

Demisie post-Ordonanta. Ministrul Jianu paraseste Guvernul

La o zi de cand o social-democrata cu state vechi in partidul aflat la guvernare si-a anuntat demisia din partid, si anume fostul deputat Aurelia Cristea, de aceasta data se anunta o plecare chiar din echipa condusa de Sorin Grindeanu.

Florin Jianu si-a anuntat, joi dimineata, decizia de a parasi echipa guvernamentala, dupa 28 de zile de mandat. Totul, pe fondul adoptarii, in sedinta de marti seara a Executivului, a controversatei Ordonante de Urgenta privind modificarea Codurilor – Penal si de Procedura Penala.

Seful de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si-a facut publica decizia pe Facebook, prin intermediul unei postari ample, din care rezulta, printre altele, ca a luat aceasta hotarare cu gandul, in promul rand, la copilul sau. „Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!”, scrie seful demisionar de la MMACA.

Dar si ca Jianu a luat in calcul sa faca acest pas inca din seara in care Executivul a dat unda verde OUG-ului in cauza. „Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea’ si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util”, isi motiveaza Jianu asteptarea.

Mai mult, Florin Jianu a tinut sa noteze urmatoarele aspecte: „Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!”.

foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger