AcasăPoliticaDelegatia FMI, la Cotroceni, pentru discutii cu seful statului

Delegatia FMI, la Cotroceni, pentru discutii cu seful statului

Presedintele Iohannis a avut, marti, la sediul Presedintiei, discutii cu reprezentantii delegatiei Fondului Monetar International (FMI) aflate in aceste zile la Bucuresti. Intalnirea o precede pe cea pe care oficialii fondului o vor avea cu seful Guvernului, dupa-amiaza.

Intrevederea a inceput in jurul orei 11, si a durat mai putin de o ora, la discutii fiind prezenti doi reprezentanti ai Fondului, printre ei sefa misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter. Din cele cateva imagini prezentate de televiziunile de stiri, cu momentul prezentarii delegatiei, se vede ca la intrevedere participa si consilierul prezidential Dan Mihalache, dar si ca seful statului le-a urat bun venit oficialilor Fondului.

Principalele teme de discutie le-ar fi reprezentat bugetul pe 2016, dar si eventualitatea incheierii unui nou acord cu FMI-ul, unul de tip precautionary. De altfel, zilele trecute, seful Guvernului, cu care oficialii forului monetar urmeaza sa se intalneasca, la Palatul Victoria, peste mai putin de patru ore, anunta faptul ca, desi un nou imprumut de la FMI nu ar mai fi necesar, un acord de tip preventiv ar fi „bun”. „Cine stie ce o veni in Europa sau in lume, vreo criza financiara”, spunea, la acel moment, premierul.

sursa foto: presidency.ro

author avatar
Cristina Stefan
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger