AcasăPoliticaDecoratii de la Cotroceni. Berceanu, Nicolicea si Duckadam, pe lista cu peste...

Decoratii de la Cotroceni. Berceanu, Nicolicea si Duckadam, pe lista cu peste 1600 de „luptatori pentru Victoria Revolutiei Romane”

La peste 26 de ani de la evenimentele sangeroase din decembrie 1989 peste 1660 de oameni au primit un titlu simbolic din partea Cotrocenilor.

In acest sens, seful statului a semnat, in ultima zi a lunii februarie, un decret privind conferirea unui titlu de „Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989- Luptator cu Rol Determinant” unui numar de 1667 de persoane. Printre acestia se numara fostul portar al Stelei, actualmente responsabil cu imaginea clubului din Ghencea, Helmuth Duckhadam, dar si a fostului ministru pedelist al Transporturilor, Radu Berceanu, precum si a deputatului UNPR Eugen Nicolicea.

Dupa cum nu putini au fost cei care au remarcat acest aspect, demersul vine la doar cateva zile de cand 17 romani au obtinut, printr-o decizie a CEDO, despagubiri de 15.000 de euro, oamenii reclamand stadiul anchetei in acest dosar. Concret, se vrea elucidarea situatiei, respectiv a ceea ce s-a intamplat exact in decembrie ’89 in Capitala si in alte orase mari din tara, in vederea stabilirii vinovatilor.

Lista cu toate cele 1667 nume este disponibila AICI.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger