Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Declaratie ipocrita

Declaratie ipocrita

Autor:

Printre reactiile aparute in sfera politica dupa adoptarea, in Guvern, a ordonantei de urgenta privind modificarea Codurilor se numara si cea a UMDR-ului.

 

Kelemen Hunor Declaratie ipocritaUniunea a ales sa transmita urmatorul comunicat:

“Nu suntem de acord cu decizia Guvernului si consideram ca a fost o greseala modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala prin ordonanta  de urgenta. UDMR isi mentine opinia si considera ca ambele Coduri sa fie modificate in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si strict in urma unei dezbateri in Parlament.

Este ingrijorator modul ascuns si graba in care Guvernul a decis in aceasta situatie, de asemenea, nu suntem de acord nici cu modul in care, in luna mai 2016, a fost modificat Codul Penal, tot prin OUG, fara nicio dezbatere publica. Prin acea modificare procurorul a fost situat intr-o pozitie superioara judecatorului, insa acest aspect nu a deranjat pe nimeni in acel moment.

Indignarea cetatenilor este absolut justificata. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptari de OUG. De fiecare data cand s-a incercat reglementarea acestei probleme prin ordonanta de urgenta, au fost erori grave.

Modificarea Codului Penal este necesara pentru ca forma sa actuala are cel putin 40 de prevederi care au fost declarate neconstitutionale. Este nevoie de vointa politica pentru a efectua aceste corectii, intrucat cei care au incercat pana in prezent remedierea erorilor prin adoptarea de amendamente, au fost criticati vehement.

Noi propunem o dezbatere in Parlament in regim de urgenta, cu scopul de a armoniza prevederile celor doua Coduri cu deciziile Curtii Constitutionale”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!