AcasăPoliticaDecizia anuntata de Iohannis, dupa protestul din Capitala, fata de despaduririle abuzive

Decizia anuntata de Iohannis, dupa protestul din Capitala, fata de despaduririle abuzive

Protestul de sambata, la care au participat mii de oameni, atat in Bucuresti, cat si in alte orase, majoritatea tineri nemultumiti de faptul ca fenomenul defrisarilor ilegale scapa de sub control, fara ca vinovatii sa fie pedepsiti, nu a ramas fara ecou la nivel inalt.

Astfel, in conditiile in care, in cea de-a doua parte a zilei de sambata, mii de oameni au protestat pasnic, atat in Bucuresti, initial in zona parcului Herastrau din Capitala, cat si, mai apoi, in fata Guvernului, dar si a Palatului Cotroceni, dar si in alte orase, precum Cluj, Sibiu si Timisoara, fata de taierile ilegale de paduri, seful statului a anuntat, seara trecuta, o prima intentie in aceasta privinta.

Mai precis, Klaus Iohannis a mentionat, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial de Facebook, in primul rand ca vede protestul drept unul cat se poate de indreptatit, dar si faptul ca are in plan sa treaca aceasta chestiune a taierilor ilegale de copaci din padurile din tara pe ordinea de zi a urmatoarei intruniri a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). „Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotarât ca aceasta grava problema a defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT”, anunta seful statului.

De altfel, Iohannis lasa sa se inteleaga ca e optimist ca se vor gasi solutii pentru ca fenomenul reclamat de sutele de bucuresteni, dar nu numai, in cadrul manifestarii pasnice de sambata, sa fie stopat. „Sunt convins ca vom reusi nu doar sa stopam fenomenul, dar si ca institutiile statului ii vor identifica si trage la raspundere pe cei vinovati”, conchide liderul de la Cotroceni.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger