AcasăPoliticaDean Thompson umbla cu catusele dupa Victor Ponta

Dean Thompson umbla cu catusele dupa Victor Ponta

De cand senatorii si deputatii s-au pus cu pixul pe Codurile Penale, Dean Thompson,  insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, se tine scai de Victor Ponta. Dupa vizita inopinata de miercuri seara de la Parlament, premierul s-a trezit ieri cu Thompson si la Guvern.

De teama ca Parlamentul sa nu dea un nou atac Justitiei, Dean Thompson nu-l mai scapa din ochi pe Victor Ponta

„Nu am vorbit despre modificarile aduse Codului Penal. Am discutat despre conferinta Cyber Security”,  a declara Ponta,  dupa intrevederea de miercuri cu oficialul american. Un eveniment de o importanta cruciala pentru Statele Unite,  din moment ce Dean Thompson a simtit nevoia sa-i treaca din nou pragul premierului, in mai putin de 24 de ore. ”Acoperirea” lui Victor Ponta cu summitul de securitate a fost insa demontata de colegul sau de partid, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor recunoscand ca Thompson este intrigat de jocurile pe care le fac parlamentarii. „ Este o chestiune de concern (ingrijorare – n.r)”, a apreciat Valeriu Zgonea.

Senatul merge pe burta

Victor Ponta

Culmea, temerile insarcinatului cu afaceri al  Ambasadei SUA s-au dovedit mai mult decat intemeiate, proiectul pesedistului Serban Nicolae, care aduce modificari importante Codului de procedura penala, fiind adoptat tacit de Senat. Cu avizul favorabil al senatorilor juristi, dar fara o dezbatere in plen, legea proaspat adoptata interzice incatusarea persoanelor care nu sunt acuzate de fapte de violenta sau care nu au incercat sa se sustraga urmaririi penale ori a masurii preventive dispuse.  Altfel spus, daca impotriva unei  persoane acuzate de fapte de coruptie se dispune retinerea, arestarea preventiva sau la domiciliu, aceasta nu va mai fi incatusata ”sub nicio imprejurare”. Singura modalitate prin care persoanele acuzate de coruptie ar putea ajunge in catuse este varianta in care acestia incearca sa se sustraga urmaririi penale sau masurii preventive dispuse. Proiectul lui Serban Nicolae nu este pe placul procurorilor, acestia atragand atentia ca adoptarea lui „ar putea sa afecteze eficienta investigatiilor in dosarele de coruptie”.

[poll id=”998″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.875 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger