AcasăPolitica"De urgenta". Ce vrea Grindeanu sa faca MJ, dupa abrogarea OUG 13

„De urgenta”. Ce vrea Grindeanu sa faca MJ, dupa abrogarea OUG 13

Deopotriva cu anuntul prin care s-a oficializat, practic, pasul facut din directia Palatului Victoria in vederea abrogarii controversatei OUG 13/2017 s-a precizat si ca premierul a cerut oficialilor din cadrul Ministerului Justitiei sa porneasca dialogul cu partidele si cu societatea civila, deopotriva.

In conditiile in care inca de seara trecuta spunea public faptul ca atat institutia condusa de Florin Iordache, cat si ministrul insusi isi asuma consecintele comunicarii defectuoase in privinta sustinerii ordonantei de urgenta menite sa aduca modificari Codului Penal si de Procedura Penala, de aceasta data de la Guvern, la finele sedintei de urgenta desfasurate duminica, s-a anuntat ca premierul „a cerut ca in perioada imediat urmatoare Ministerul Justitiei sa demareze de urgenta dezbateri publice cu toate partidele politice si cu societatea civila pe tema subiectelor din ordonanta care a fost abrogata astazi (duminica-n.r)”.

Aceasta nu a fost, insa, unica solicitare adresata de catre seful Guvernului ministerului in fruntea caruia se afla Iordache, ci si sa se aiba in vedere si parcurgerea pasilor procedurali „pentru a avea un proiect de lege care care sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale, Directivele europene, Codul Penal si Codul de Procedura Penala, in vederea dezbaterii acestuia in Parlament”.

„Toate argumentele pe care noi le-am avut in sustinerea acestei ordonante n-au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multa confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care n-au legatura cu ceea ce, pana la urma, s-a adoptat. Si de aceea Ministerul Justitiei si ministrul justitiei isi vor asuma si isi asuma consecintele”, sublinia Sorin grindeanu sambata seara, cand anunta ca se intentiona a se gasi „calea legala (…) ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta”.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger