Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » De ce spune ministrul Justitiei ca vrea sa desecretizeze arhiva SIPA

De ce spune ministrul Justitiei ca vrea sa desecretizeze arhiva SIPA

Autor:

Tudorel Toader si-a anuntat, miercuri dimineata, intentia de a desecretiza arhiva SIPA, cunoscut drept fostul serviciu secret de la Justitie si aflata la momentul de fata la Administratia Nationala a Penitenciarelor. Si, totodata, motivele care l-au facut sa ia aceasta decizie.

 

ministru1 De ce spune ministrul Justitiei ca vrea sa desecretizeze arhiva SIPAIn prima faza, Toader a anuntat ca, “respectand procedurile legale, in cel mai scurt timp desecretizez arhiva SIPA”, fara sa dea si alte amanunte.

Ulterior, la iesirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei a lamurit ca face acest pas nu pentru ca ar fi fost presat, aluzie la declaratia sefului PSD, ci pentru a raspunde “interesului public”. Mai exact, Tudorel Toader a sustinut urmatoarele aspecte: “eu am decis sa desecretizez arhiva pentru ca este un subiect care s-a repetat de foarte multe ori in spatiul public, de regula la venirea unui nou ministru al Justitiei. Daca exista un interes public constant si atat de evident pentru continutul acestei arhive, sigur interesul public trebuie respectat si o voi desecretiza”.

Nu putini au fost cei care au remarcat, insa, ca mentiunile ministrului au venit la doar o zi dupa ce Liviu Dragnea ii dadea, practic, un ultimatum, spunand ca “daca nu face nici macar gestul de a desecretiza raportul, atunci increderea mea in dumnealui va fi aproape de zero”.

Un nou serviciu secret la Justitie!

„Doi s’ un sfert”, adus la putere cu „fumigena” SIPA!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!