AcasăPoliticaDe ce a pierdut familia prezidentiala casa din centrul Sibiului

De ce a pierdut familia prezidentiala casa din centrul Sibiului

Sotii Iohannis vor musai sa ajunga la Rio

Dupa ce in urma cu o luna se aflase faptul ca familia prezidentiala a pierdut si calea exceptionala de atac – in speta contestatia in anulare formulata fata de decizia definitiva a instantei in cazul casei din centrul Sibiului, vineri s-a aflat, in maza motivarii instantei pitestene, ce anume i-a facut pe magistrati sa respinga solicitarea inaintata de aparatorii legali ai lui Carmen si Klaus Iohannis.

Iar din cate anunta antena 3.ro, argumentele judecatorilor au fost acelea ca „prin prezenta contestatie in anulare, contestatorii au inteles sa atace decizia pronuntata in cadrul recursului, motivat de faptul ca au existat mai multe erori materiale ale instantei de recurs in solutionarea acestei din urma cai de atac, precum si pentru ca instanta nu s-a pronuntat asupra tuturor motivelor de recurs. (…) Nu pot fi retinute sustinerile contestatorilor legate de admisibilitatea contestatiei in anulare si de extinderea interpretarii notiunii de ‘greseala materiala’ din perspectiva dispozitiilor art. 6 din CEDO, jurisprudenta instantei europene fiind in sens contrar, respectiv al pastrarii securitatii raporturilor juridice si sanctionarii anularii hotarârilor definitive si irevocabile, pentru unicul motiv ca ar exista un punct de vedere diferit asupra aprecierii faptelor de cel al instantelor precedente, fara niciun element de dovada suplimentara care sa poata justifica aceasta diferenta de apreciere”, se arata in motivare.

Va amintim ca, dupa decizia definitiva a instantei brasovene, cuplul prezidential si-a pus toata speranta in reusita contestatiei in anulare si, practic, a deciziei Curtii de Apel Pitesti. O data ce solicitarea lor a fost respinsa, pe 22 februarie, Klaus Iohannis a declarat ca va respecta decizia instantei.

349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger