AcasăPoliticaDancu: Antonescu a dizolvat dreapta liberala

Dancu: Antonescu a dizolvat dreapta liberala

Vasile Dancu ar paria pe Victor Ponta pentru prezidentiale

Alianta pe care a incheiat-o cu PSD-ul  s-ar putea sa-i produca surprize neplacute lui Crin Antonescu la alegerile din 2014, considera sociologul Vasile Dancu.

Vasile Dancu ar paria pe Victor Ponta pentru prezidentiale
Candidatura lui Crin Antonescu este intens dezbatuta de toti actorii politici

Drumul liderului PNL spre Cotroceni va fi unul destul de anevoios. Cel putin asta reiese din analiza facuta de pesedistul Vasile Dancu.  In opinia acestuia, intr-o prima faza, Antonescu se va impiedica de candidatul pe care-l va sustine presedintele Traian Basescu. ”Nu mi se pare ca Traian Basescu vrea sa aduca un presedinte din actuala configuratie politica. Sunt de parere ca el vrea sa reconstruiasca dreapta. Nu va miza pe un cal care alearga acum in aceasta zona. Probabil ca va opta pentru Mihai Razvan Ungureanu. Crin Antonescu nu va fi alesul”, a afirmat Dancu. Totodata, acesta a explicat ca liderul liberal va avea o problema si cu electoratul traditional al partidului sau. ”Crin Antonescu a dizolvat dreapta liberala intr-o stanga inconsecventa. A acceptat acest lucru cand a intrat in USL. Aproximativ 40% din electoratul romanesc stie cate ceva despre viata politica. Restul sunt indecisi si pot sa fie adusi intr-o parte sau alta. Unde organizatiile politice sunt puternice si rezultatele sunt bune. Aceste practici electorale nu sunt la mana oricarui partid. Primarii PSD duceau la vot si alegatorii liberalilor. PNL nu este un partid organizat pe o structura clara”, a mai spus social-democratul.

Victor Ponta, presat sa candideze

In acest context, Vasile Dancu a dat de inteles ca ar paria mai degraba pe candidatura lui Victor Ponta, mentionand insa ca liderul PSD nu-si doreste sa intre in cursa pentru prezidentiale. ”Din acest conglomerat al USL-ului, Victor Ponta performeaza cel mai bine. (…) Ponta nu-si doreste sa candideze la Cotroceni. Este consencvent intelegerii de a-l sustine pe Crin Antonescu. (…) Exista insa o presiune asupra lui Victor Ponta ca sa candideze. El va analiza toti factorii si va lua o decizie. Nu cred ca ar fi vorba de o tradare, ci de o reconfigurare a relatiilor politice din Romania. Eu cred ca trenul pe care poate sa il ia Victor Ponta acum este destul de sigur”, a conchis Vasile Dancu.

author avatar
Adelina Ionicel
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger