AcasăPoliticaDan Sova ramane fara imunitate. Senatorii au decis sa incuviinteze retinerea si...

Dan Sova ramane fara imunitate. Senatorii au decis sa incuviinteze retinerea si arestarea sa preventiva

Dan Sova nu se dezice de prietenul Victor Ponta

Senatorii prezenti, in prima parte a zilei de joi, in sala in care s-a desfasurat votul in provinta cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova si si-au exprimat optiunea in aceasta privinta au decis sa incuviinteze cererea DNA, respectiv au hotarat ca fostul ministru sa ramana fara imunitate parlamentara.

Ceea ce inseamna ca Sova poate fi retinut si, ulterior, arestat preventiv, dupa cum au solicitat procurorii anticoruptie, in dosarul „CET Govora”, in care il acuza de trafic de influenta. In urma cu foarte scurt timp, de la tribuna salii de plen a Senatului a fost facut anuntul oficial in acest sens: din cele 127 de voturi exprimatein acest caz, 95 au fost „pentru”, 30 „contra”, 2 voturi fiind anulate.

Avand in vedere faptul ca „in urma votului exprimat a fost intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti (…) Senatul incuviinteaza retinerea si arestarea preventiva (…) a domnului senator Sova Dan Coman”, s-a mai anuntat de la tribuna salii, hotararea senatorilor urmand sa fie trimisa la Ministerul Justitiei.

Pe scurt, lucrurile s-au desfasurat astfel – sedinta de plen a inceput in jurul orei 10. Odata ce s-a constatat ca exista cvorum, respectiv ca in sala sunt mai mult de 98 de senatori, cat at fi fost necesar pentru ca plenul sa se desfasoare in conformitate cu prevederile regulamentului, s-a trecut la ordinea de zi. Sova a urcat la tribuna salii de plen, si-a sustinut cauza, mentionand ca in dosarul in care DNA il suspecteaza de trafic de influenta, din cele 3.000 de file doar 60 se refera la persoana sa, dar si ca nu sunt probe, ci doar un denunt si ordonatele procurorului. Mai mult, Sova a declarat ca nu sunt motive pentru a fi considerat un pericol public, si i-a indenat pe senatori sa voteze dupa cum le dicteaza constiinta. Ulterior discursului senatorului, au continuat dezbaterile in privinta acestei cauze, inainte de a se trece la vot.

Votul – unul secret, cu bile -s-a incheiat cu putine minute inainte de ora 11.30. Ulterior, aceste bile au fost numarate, la final fiind anuntat rezultatul votului in cazul solicitarii DNA in privinta retinerii si arestarii preventive a senatorului.

E important de mentionat faptul ca atat liderii PSD, cat si ai PNL, precum si UNPR-ul au anuntat ca voteaza in favoarea incuviintarii cererii DNA.

Va reamintim si ca in respectiva solicitare in care cereau incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD, procurorii mentionau faptul ca „in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa inculpatul Balan Mihai, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna”.

author avatar
Cristina Stefan
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger