AcasăPoliticaDan Sova afla azi ce decid senatorii in privinta imunitatii sale

Dan Sova afla azi ce decid senatorii in privinta imunitatii sale

Sedinta de plen in cadrul careia se va dezbate si, ulterior, supune la vot cererea procurorilor anticoruptie in privinta incuviintarii retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova urmeaza sa inceapa in mai putin de o jumatate de ora, respectiv la ora 10.

UPDATE 2 – Votul a inceput. In tot acest timp, senatorul se afla in banca sa din sala de la Palatul Parlamentului.

UPDATE: Senatorul a ajuns in sala de plen cu putine minute inainte de ora 10, ora la care ar fi trebuit sa inceapa sedinta de plen.

Odata dezbatute solicitarile DNA in privinta lui Sova, pe care procurorii il acuza de trafic de influenta, intr-un dosar in care apare si numele directorului general al CET Govora, Mihai Balan, cercetat momentan sub control judiciar, si dupa ce va fi prezentat raportul Comisiei Juridice a Senatului, care a dat unda verde incuviintarii retinerii si arestarii preventive a parlamentatului social-democrat, avocat de meserie, se va trece la votarea solicitarilor in cauza.

Va reamintim ca va fi un vot secret, cu bile. La finele procedurii, atat Sova, cat si opinia publica vor afla ce decid senatorii in privinta cererii DNA privind ridicarea imunitatii sale. Va reamintim ca atat social-democratii, cat si liberalii au anuntat ca nu vor sta in calea justitiei si ca vor vota in favoarea incuviintarii solicitarii DNA in privinta fostului ministru din Guvernul Ponta.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger