AcasăPoliticaCum vede Tariceanu intentia liberalilor de a-l debarca din fruntea Legislativului

Cum vede Tariceanu intentia liberalilor de a-l debarca din fruntea Legislativului

In conditiile in care, in decursul dupa-amiezii de marti s-a aflat de intentia PNL-istilor de a demara o strangere de semnaturi in vederea schimbarii sale din functia de presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu nu a parut deloc ingrijorat de planul liberalilor de a-l inlatura din postura de al doilea om in stat.

Politicianul a comentat aceasta initiativa prin prisma a doua aspecte – a interpretarii ce tine strict de regulament, dar si a insemnatatii politice. „Din punct de vedere legal si regulamentar, daca demersul pe care cei care stang semnaturi pentru inlocuirea mea din functia de presedinte al Senatului Romaniei indeplineste conditiile, au tot dreptul s-o faca, potrivit actelor normative in vigoare”, a replicat Tariceanu.

Cat priveste interpretarea politica a unui astfel de demers, co-presedintele ALDE si fost lider al (vechiului) PNL, in intervalul 2005-2009, vede lucrurile intr-o alta nota. „Sigur ca apropierea alegerilor le creeaza insomnii tuturor. PNL este intr-o pierdere de viteza evidenta (…) si cauta o iesire din acest impas. Ei considera ca pentru mine functia de Presedinte al Senatului este cea care mi-a dat increderea de care ma bucur in momentul de fata (…) Nu ma tem de astfel de demersuri”, a conchis politicianul, risipind orice urma de dubiu.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger