AcasăPoliticaCum vede premierul chemarea unor ministri la DNA, privind OUG abrogata

Cum vede premierul chemarea unor ministri la DNA, privind OUG abrogata

La scurta vreme de cand sefa de la MAI pleca de la DNA, dupa ce daduse ecplicatii vreme de o ora si jumatate, in calitate de martor, in ancheta ce vizeaza elaborarea OUG 13, seful Guvernului a raspuns la randul sau unor intrebari pe acest subiect, insa formulate din partea presei.

Desi spune ca nu a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie, in cazul care a facut ca, pana la momentul de fata doi ministri, secretarul general al Guvernului, dar si doi fosti secretari de stat in cadrul ministerului Justitiei sa treaca pragul DNA-ului, cu explicatii, premierul admite ca i se pare „un pic ciudat” faptul ca anchetatorii au chemat la audieri unii sefi de ministere.

Grindeanu a tinut sa sublinieze un aspect, si anume ca CCR-ul a dat dreptate Guvernului, in cazul controversei OUG 13, ordonanta care aducea modificari Codurilor, care a iscat, pe langa comentarii in spatiul public, si manifestari de strada. „Nu am discutat cu ei. (…) Guvernul, a spus si Curtea Constitutionala, a actionat legal. O sa vedem”, a declarat Grindeanu, de la Parlament

Va spuneam ca pe langa Carmen Dan, audiata luni, au mai ajuns la DNA, ca martori in cazul de fata, si Gratiela Gavrilescu, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, precum si Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, dar si fostii secretari de stat Oana Haineala si Constantin Sima.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger