AcasăPoliticaCum planuiesc adversarii sa-l lase in fundul gol pe Ponta

Cum planuiesc adversarii sa-l lase in fundul gol pe Ponta

Dusmanii politici ai lui Victor Ponta sunt pusi pe fapte mari. Unii vor sa-i ia partidul, altii guvernul. Mai aprigi din fire, liberalii si-au propus chiar sa-l duca la groapa pe premier.

Inamicii politici i-ai pus gand rau lui Victor Ponta

Victor Ponta este atacat din toate partile. Inamicii i-au pus gand rau si sustin ca nu vor avea liniste pana nu-l vor reduce la statutul de simplu parlamentar. Cei mai hotarati sunt liberalii, care nu ascund ca obiectivul principal este sa-l „evacueze” pe Ponta de la Palatul Victoria pana in aprilie. „Vrem sa-l trimitem pe Victor Ponta la groapa istoriei”, a dezvalui liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, intr-un interviu acordat unui cotidian central. „Dupa 1 februarie vom fi capabili sa reconfiguram structura parlamentara, astfel incat sa il trimitem pe Victor Ponta in Opozitie”, a mai spus parlamentarul. In context, acesta a explicat ca noul PNL mizeaza si pe nemultumirea care mocneste  in  Partidul Social Democrat. „Vad ce se intampla in PSD, cred ca deznodamantul politic al lui Ponta nu mai poate fi amanat foarte mult. (…)Cheia este ce se va intampla in interiorul PSD. Daca un grup masiv va intelege ca trebuie sa il trimita pe Victor Ponta acasa… Anticipez o luna-o luna si jumatate”, a declarat deputatul,  vehiculand chiar si posibilitatea ca Victor Ponta sa demisioneze la presiunea partidului. „E clar ca se pregateste ceva la ei acolo (la PSD –n.r). Ponta ramane cu partidul, da Guvernul. Cred ca PSD trebuie sa ia o decizie in  ce il priveste pe Victor Ponta. Trendul sau este descendent dupa 16 noiembrie. Eu nu m-as baza pe ce spune, Ponta se agata de relatia cu Klaus Iohannis. Banuiesc ca are o strategie politica, incearca sa se salveze. Iohannis este foarte rezervat. Victor Ponta  va pierde functia de prim-ministru”, a concluzionat Tinel Gheorghe.

Geoana vrea sa-i sufle partidul

Dat afara din PSD si din casa de Victor Ponta, senatorul Mircea Geoana vrea si el sa se razbune. Prin urmare, fostul lider social-democrat intentioneaza sa-l lase pe Ponta fara partid. Negocierile om la om au inceput, iar Geoana anunta deja nasterea „noului PSD”: „Fie noul PSD se construieste printr-o refondare din temeli a actualului partid, fie cream ceva nou, un nou PSD. (…) In oricare dintre cele doua formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta”.

Firea ii face testamentul politic

Gabriela Vranceanu Firea nu pare prea inspirata la inceput de an. Incercand sa-i dea o replica taioasa Alinei Gorghiu, purtatorul de cuvant al PSD a produs un soi de epitaf al premierului. Concret, in comunicatul ei, Gabriela Firea vorbeste de realizarile remarcabile ale Executivului, intr-o nota nostalgica, lasand „cu limba de moarte” sarcinile pentru echipa guvernamentala ce urmeaza sa vina. „Proiectele Guvernului  nu pot fi demarate acum, pentru a fi oprite la anul, sau oricand va veni un nou guvern”, a sustinut Firea.

[poll id=”918″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
2.368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger