AcasăPoliticaCum a inghitit Iohannis ordonanta lui Ponta, cu tot cu plagiat

Cum a inghitit Iohannis ordonanta lui Ponta, cu tot cu plagiat

Presedintele Iohannis asteapta in van sa ajunga la promulgare ordonanta menita sa-l scape pe premierul Ponta de povara indoielnicului sau doctorat.

As in materie de ordonante de urgenta, Victor Ponta l-a fentat pe presedintele lucrului bine facut in problema plagiatului sau

Klaus Iohannis a refuzat sa se pronunte pe tema ordonantei de urgenta care va permite detinatorilor de titluri stiintifice sa renunte la ele printr-o simpla cerere: ”Nu o sa dau o replica prin media, cum nu este treaba presedintelui sa comenteze lucrurile la televizor, asta nu inseamna ca nu trebuie sa aiba o opinie, trebuie sa aiba curajul sa nu comenteze absolut tot, presedintele nu trebuie sa fie analist, comentator politic”. Novice in problemele legate de procesul legislativ, Iohannis a adaugat ca isi va face cunoscuta pozitia atunci cand ordonanta ”va ajunge la promulgare”. Un termen echivalent cu pastele cailor, daca se ia la puricat procesul legislativ. Concret, odata data o ordonanta de urgenta, aceasta intra in vigoare imediat dupa publicarea ei in Monitorul Oficial. Ceea ce, aplicat la cazul aflat in discutie, inseamna ca Victor Ponta se va putea debarasa imediat, cu o simpla cerere adresata Ministerului Educatiei, de doctoratul cu belele.

Klaus Iohannis nu comenteaza lucrurile la televizor, dar nici nu primeste ordonante la promulgare

Cat priveste ordonanta, aceasta va ramane agatata de legislatia mioritica pana cand Guvernul sau altcineva cu drept de initiativa legislativa va depune in Parlament un proiect de adoptare a ei. Cum societatea civila si mediul academic deja au luat foc, contestand aprig aparitia unei astfel de legi, este de asteptat ca Parlamentul ori sa tergiverseze punerea proiectului pe ordinea de zi (profitand de actuala majoritate pro-Ponta), ori sa-l respinga – caz in care de ordonanta se va alege praful, dar nu si de renuntarea lui Ponta la celebrul sau doctorat. Motivul: nicio lege nu poate avea efect retroctiv. Concluzia: in ambele variante, presedintele Klaus Iohannis poate astepta mult si bine sa-i vina ordonanta la promulgare. Ceea ce mai inseamna si ca actualul presedinte va ramane doar cu bobarnacul indirect (si inutil) dat, ieri, lui Victor Ponta: ”niciodata nu am fost de parere ca trebuie sa dam acte normative pentru o persoana”. Ghinion, altii au fost si au dat.

author avatar
Simona Badulescu
1.796 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger