AcasăPoliticaCristian Diaconescu o rupe cu Elena Udrea

Cristian Diaconescu o rupe cu Elena Udrea

Previziunile lui Mihai Razvan Ungureanu, legate de viitorul politic al prietenului sau Cristian Diaconescu, s-au adeverit. Prezidentiabilul PMP a fost folosit si abandonat de colegii sai. Pus in fata faptului implinit, Diaconescu a fost nevoit sa anunte ca va candida independent la alegerile din toamna.

Cristian Diaconescu, fortat sa aleaga o candidatura independenta
Elena Udrea promite sa-l bata pe Victor Ponta in alegeri

Cristian Diaconescu va interpreta o partitura solo pentru Cotroceni. Asta dupa ce reprezentantii PMP au ajuns la concluzia ca nu este suficient de „popular” pentru gustul lor si au ales sa mearga pe mana Elenei Udrea. „Respectand ceea ce se prefigureaza imi anunt candidatura  ca independent. Evident nu voi mai fi membru al PMP, voi ramane presedintele Fundatiei Miscarea Populara, pe care am infiintat-o si am sustinut-o. Fac apel la cei care au parasit fundatia, sa reconsidere si sa se intoarca. Consecvent si fara copromis voi merge mai departe”, a declarat Cristian Diaconescu.  Asa cum era de asteptat, dupa interventia lui Diaconescu, presedintele PMP, Elena Udrea, s-a oferit sa scoata partidul din impas, anuntandu-si propria candidatura. „Asa cum spun de mult timp, sunt candidatul care il poate invinge pe Victor Ponta, il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie, inclusiv in cea pentru Presedintia tarii. Vom avea o dezbatere in partid si vom vota, pentru ca asa spune statutul PMP, dupa care partidul intra in linie dreapta, in precampanie si apoi in campania pentru prezidentiale”, a afirmat Udrea.

Si-l disputa pe Traian Basescu

Chiar daca drumurile lor politice s-au despartit, Elena Udrea si Cristian Diaconescu continua sa se prezinte amandoi drept „candidatii lui Basescu”. „Mi-am luat un angajament si sunt deosebit de onorat sa constat ca am fost sprijinit inclusiv de Traian Basescu. Angajamentul se refera la continuarea eforturilor lui Traian Basescu sa traim intr-o tara libera si sa avem o perspectiva frumoasa pentru noi si pentru familiile noastre in tara”, a declarat Diaconescu. Despre acelasi angajament vorbeste insa si Elena Udrea, aceasta sustinand, la randul ei, ca vrea sa duca mai departe proiectele demarate de Traian Basescu.

Preda, nemultumit de schimbarile din PMP

Greseli de incepatori, provocate de ambitii personale. Asa a caracterizat europarlamentarul Cristian Preda miscarile care au avut loc in aceste zile in PMP.  „Plecarea domnului Cristian Diaconescu este o greseala la fel de mare ca si cea facuta de o saptamana incoace, anume subminarea candidaturii de catre lideri ai partidului”, a explicat Preda, mentionand ca intrarea Elenei Udrea in cursa pentru Cotroceni este o alta eroare. „Elena Udrea nu are un profil de prezidentiabil. Candidatura ei ar putea avea un efect pervers. Ea spera ca duelul ei verbal cu Victor Ponta sa acopere vocile celorlalti si s-o califice in turul al doilea. Speranta stangii e alta, si anume ca faramitarea voturilor de centru-dreapta sa-l ajute pe Tariceanu sa intre in turul al doilea si sa joace rolul jucat de Vadim Tudor in 2000. Nu e exclus ca Udrea sa fi picat in capcana intinsa de strategii stangii”, a conchis Cristian Preda.

[poll id=”821″]

author avatar
Adelina Ionicel
497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger