AcasăPoliticaCristian Diaconescu: Imi anunt candidatura ca independent si DEMISIA din PMP

Cristian Diaconescu: Imi anunt candidatura ca independent si DEMISIA din PMP

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Cristian Diaconescu, a anuntat, luni, ca isi da demisia din Partidul Miscarea Populara si ca va candida independent la alegerile prezidentiale.

”Am facut un angajament pe care sunt deosebit de onorat sa constat ca am fost sprijinit inclusiv de presedintele Traian Basescu. Se referea la continuare efoturilor presedintelui pentru ca noi toti sa traim intr-o tara libera si sa avem o perspectiva frumoasa pentru familia noastra. Acest angajament l-am confirmat cu partenerii europeni si nord-atlantici. Partenerii nostri sunt foarte interesati de abordarile preliminare chiar si ale candidatilor la presedintie”, a declarat Diaconescu in cadrul unei conferinte de presa.

Diaconescu a mai spus ca nu a fost informat de initiativele colegilor din PMP, nemultumiti de numarul semnaturilor adunate de acesta pentru alegerile prezidentiale. ”Nu am fost informat in legatura cu eventualele preocupari pe care le-au avut. Am vazut din presa si din unele atitudini ca au intentia de a schimba candidatul la presedintie. Le multumesc celor din PMP care m-au ajutat in campania desfasurata pana acum. M-a deranjat minciuna, dar voi ramane consecvent. Nu voi intra in niciun fel de polemici. In momentul in care Romania are nevoie de stabilitate ar trebui ca fortele politice sa fie cat se poate de ferme. Din statutul de candidat oficial am vazut in presa ca am devenit o noua propunere pentru a fi rediscutata. E de datoria mea sa opresc acest proces. Astfel de conflicte, de dispute, mai ales purtatate in zona publica creeaza confuzie, nedumerire, demotivare in randul cetatenilor si al membrilor de partid”, a afirmat Diaconescu.

”Orice noua deiczie sau evaluare publica nu isi au rostul. Imi anunt candidatura de independent. In mod evident nu voi mai fi membru al PMP.  Voi ramane presedintele Fundatiei. E organizatia pe care am infiintat-o si sustinut-o cat se poate de ferm. Fara minciuna si prin incredere putem trece peste problemele de astazi”, a mai spus Diaconescu.

author avatar
Alina Costache
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger