AcasăPoliticaCrin Antonescu, ocolit de sponsori

Crin Antonescu, ocolit de sponsori

Crin Antonescu nu dispune de fonduri pentru campania electorala

Constient de faptul ca  intreaga lui cariera  depinde de cartea pe care o va juca in 2014, Crin Antonescu incearca sa se reinventeze ca politician. Desi la nivel de discurs rezultatele au inceput sa apara, presedintele PNL are in continuare in fata un obstacol greu de depasit: propriul lui partid.

Crin Antonescu nu dispune de fonduri pentru campania electorala

Pentru prezidentialele de anul viitor, Antonescu si-a pregatit o campanie de forta. Problema este ca, pentru a demara acest ambitios proiect, liderul liberal are nevoie de o sustinere financiara la fel de puternica. Potrivit unor surse din PNL, acest sprijin intarzie sa apara. Motivul, dupa cum sustin chiar liberalii, este ca Antonescu nu prezinta garantii in ochii posibililor sponsori. ”Nu este perceput ca un invingator. Putin sunt cei care mai cred in sansa lui, prin urmare il vad ca pe o investitie proasta”, ne-a precizat un vicepresedinte PNL.

Marea dilema: cum ii luam pe liberali din fata „macelariei”

Pentru ca de la voturile social-democratilor si-a luat gandul de mult, Crin Antonescu ia in calcul, ca strategie electorala, divortul de PSD. Unul cu scantei, de pe urma caruia el sa-si intareasca pozitia de unic lider al opozitiei. O postura care l-ar putea aduce in gratiile electoratului de dreapta si care s-a dovedit castigatoare de-a lungul anilor (vezi cazul lui Emil Constantinescu si al lui Traian Basescu). Singurul impediment ar fi liberalii, care, desi se plang de relele tratamente la care ii supun partenerii de la PSD, nu par dispusi sa renunte la avantajele guvernarii. Vorbim aici de oamenii care au prins un post caldut prin teritoriu, dar si de gasca de la centru, condusa de Daniel Chitoiu si Dan Radu Rusanu. In consecinta, daca Antonescu va incerca sa se rupa de social-democrati pentru a-si consolida sansa de a ajunge presedinte, risca sa fie sabotat chiar de colegii lui.

[poll id=”617″]

author avatar
Adelina Ionicel
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger