AcasăPoliticaCorlatean, despre situatia din Ucraina: Suntem extrem de ingrijorati

Corlatean, despre situatia din Ucraina: Suntem extrem de ingrijorati

Fostul ministrul de Externe, Titus Corlatean, in vizorul DNA

Seful Diplomatiei si-a declarat preocuparea fata de situatia din estul Ucrainei, dupa ce liderul de la Kiev a anuntat, joi, ca trupe ruse au patruns pe teritoriul tarii sale, solicitand o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

Avand in vedere evolutia situatiei de la granita Romaniei, Corlatean a lasat sa se inteleaga ca, in conditiile in care lucrurile nu se indreapta catre o directie buna, desi „nu exista un risc de securitate direct” asupra tarii noastre, s-ar impune o reactie si o analiza a CSAT, insa ca doar seful statului poate convoca Consiliul Superior de Aparare a Tarii.

Totodata, ministrul roman de Externe considera ca e inadmisibil ca, in sexolul XXI, frontierele unui stat sa fie incalcate. „Suntem extrem de ingrijorati (…) fata de ultimele evolutii semnalate pe diferite canale – voi invoca doar canalul oficial ucrainean- presedintele Porosenko (…) privind ceea ce este mentionat acum (…) ca fiind o invazie rusa. Se vorbeste de prezenta a mii de cetateni rusi care sunt combatanti in estul Ucrainei, de ajutorul militar rus care n-a fost stopat, contrar exigentelor foarte clar exprimate de UE si de NATO (…) Violarea frontierelor, astazi, in secolul XXI, este inacceptabila”, a mentionat ministrul de Externe, la reuniunea anuala a Diplomatiei Romane.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger