AcasăPoliticaControversa la olimpiada. Decizia ministrului, dupa subiectul cu denuntul

Controversa la olimpiada. Decizia ministrului, dupa subiectul cu denuntul

Indelung comentat si analizat nu doar de catre candidatii care s-au vazut nevoiti sa rezolve acest subiect, ci si in general de opinia publica -o data ce s-a aflat ca liceenilor olimpici de-a 12-a din mai multe judete li s-a cerut sa redacteze, nici mai mult, nici mai putin, decat un denunt – aspectul cu pricina a ajuns si la urechile ministrului. Si n-a trecut mult pana ce responsabilul din fruntea Educatiei in Guvern sa ia o decizie in privinta elaborarii subiectelor de la olimpiada.

In primul rand trebuie mentionat, insa, faptul ca din directia Ministerului Educatiei s-a anuntat ca, in cadrul verificarilor facute in cazul de fata, s-a stabilit ca subiectele au fost elaborate de un grup de lucru constituit la nivelul celor trei judete -Bistrita-Nasaud, Cluj si Prahova.

Pavel Nastase a analizat situatia si a ajuns la o concluzie: „desi subiectul a fost construit pornind de la prevederile Regulamentului specific privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei de Limba si literatura romana (clasele IX-XII), si in raport cu programele scolare pentru Limba si literatura romana (clasele IX – XII), in vigoare la aceasta data, la nivelul competentelor, a continuturilor si a atitudinilor, Ministerul Educatiei Nationale considera ca formularea acestuia a fost inadecvata. De asemenea, relevanta unui astfel de item pentru cunostintele si creativitatea elevilor poate fi discutabila”.

Mai mult, s-a hotarat ca, „pentru a preintampina situatii de acest gen”, „incepand cu anul scolar 2017-2018, subiectele pentru etapele judetene sa fie elaborate de specialistii din grupurile de lucru din Ministerul Educatiei”.

Cu o astfel de situatie s-au confruntat, va amintim, elevii din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj si Prahova, participanti la faza judeteana a Olimpiadei de Limba si literatura romana pentru clasa a XII-a.

foto: Facebook/Pavel Nastase

105 afisari

3 COMENTARII

  1. Degeaba! Sa faca la toate fazele unitar! La judeteana ajung doar cei ce se califica la locale. „Industria meditatiilor la sursa” se vede la locale. Unde fac profii subiectele le trinut de seara pe cont la inspectorat si le si corecteaza tot ei.

  2. @ Scarbiti
    Aveti perfecta dreptate.Nu numai ca metoda este neloiala fata de colegii de breasla care nu propun subiecte pentru concurs , ci si un atac la cinstea elevilor pe care-i invata.

  3. Trendul în postromânism e spre o Istorie şi o Literatură cum că românii au inventat ei bolşevismul! Profesorii îşi fac datoria, deşi sunt dispreţuiţi. Subiectul verifică judicios înţelegerea de către liceeni a ce canalie era un Turnător la securitate sau la partid, sub Ana Pauker sau sub Elena Ceauşescu. Bolşevismul s-ar fi prăbuşit repede fără securişti şi informatori. Cu mare profesionism, e răstălmăcită aici acum educaţia antitotalitară în educaţie pentru pârăciuni. Dealtfel, a denunţa anonim la DNA un mare corupt mafiot interlop periculos nu prea mai îndrăzneşte niciun adult conştient de actuala capacitate a Sistemului de a-ţi controla corespondenţa şi convorbirile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger