AcasăPoliticaConsultari la Cotroceni privind formarea noului Guvern, fara PSD si ALDE

Consultari la Cotroceni privind formarea noului Guvern, fara PSD si ALDE

Iohannis crede ca, pentru a parcurge traseul european, Romania trebuie sa ii mai dea un mandat. Serios?

Pe agenda primului om in stat sunt prevazute, in aceasta a treia zi a saptamanii, discutii cu delegatii de maximum 5 persoane care sa reprezinte formatiunile politice care au trecut pragul electoral la recentele alegeri, ceea le ce permite prezenta in viitorul Legislativ. Subiectul? Formarea noului Guvern!

Doar ca de la aceste consultari pe care presedintele ar vrea sa le aiba cu partidele, pe marginea formarii viitorului Executiv, vor lipsi reprezentantii PSD – marele castigator al alegerilor parlamentare si ai ALDE. Liviu Dragnea a explicat absenta sa si a colegilor social-democrati de la discutiile de miercuri prin faptul ca asteapta depunerea juramantului de catre noii alesi ai neamului, dar si stabilirea majoritatilor parlamentare, pana sa ajunga sa discute cu seful statului despre noul Guvern. La fel si din directia ALDE s-a explicat ca o astfel de discutie „este prematura”.

In schimb, la aceste consultari vor merge liberalii, condusi, mai nou, interimar, de Raluca Turcan, dar si delegatii ale USR, UDMR, PMP, precum si a minoritatilor nationale.

Din cate arata programul intrevederilor de la Cotroceni, PSD-ul ar fi urmat sa ajunga primul la discutii, la ora 10, PNL-ul la 11, USR-ul la 12, in timp ce ALDE ar fi urmat sa discute cu presedintele de la ora 13. Cu o pauza de cateva ore, discutiile se vor relua la ora 16, cand delegatia UDMR-ului va ajunge sa stea fata in fata cu Klaus Iohannis. O ora mai tarziu, Traian Basescu va ajunge la consultarile cu succesorul sau de la Cotroceni, impreuna cu delegatia PMP. De la ora 18 vor intra la consultari si membrii grupului parlamentar al minoritatilor nationale.

Merita mentionat faptul ca deunazi, in cadrul discutiilor avute cu ambasadorii statelor membre UE, in privinta desemnarii noului premier, Iohannis a „subliniat ca va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enuntat inaintea inceperii campaniei electorale”.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger