AcasăPoliticaConsul roman in Republica Moldova, lovit pe trecerea de pietoni

Consul roman in Republica Moldova, lovit pe trecerea de pietoni

Un inalt demnitar al statului, desemnat sa reprezinte Romania in municipiul moldovenesc Balti, a ajuns la spital, cu traumatisme severe, dupa ce a fost lovit de o masina la volanul careia se afla un om al legii.

Desi despre acest caz s-a aflat abia vineri dimineata, accidentul a avut loc in urma cu doua zile, mai exact in seara zilei de miercuri, pe o strada din Balti, conform jurnal.md. Consulul a fost lovit de o masina pe cand traversa in mod regulamentar, pe spatiul marcat pentru pietoni, de o masina condusa de un politist. Mihail Baciu a ajuns la spital, cu leziuni grave.

Potrivit sursei citate, omul legii nu doar ca nu ar fi incercat sa il ajute pe consulul ranit, dar ar fi si ales sa dea bir cu fugitii, motiv pentru care, cand a fost prins, a si fost retinut pentru 72 de ore (in Republica Moldova retinerile se fac direct pentru o perioada de 72 de ore, si nu pentru 24, cum se intampla in Romania-n.r).

At fi de mentionat faptul ca, pentru moment, Ministerul de Externe de la Bucuresit nu a facut precizari cu privire la situatia medicala a consulului general al Romaniei in Balti, urmare a acestui incident.

Ramane ca oamenii legii sa stabileasca exact cum anume s-a produs accidentul si ce masuri se impun in continuare, in privinta soferului. O prima ipoteza luata in calcul este aceea ca accidentul care l-a bagat in spital pe oficialul roman s-ar fi produs pe fondul vitezei excesive.

author avatar
Cristina Stefan
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger