AcasăPoliticaConstatarea lui Basescu, la Instanta Suprema: "Parchetul General imi face un program...

Constatarea lui Basescu, la Instanta Suprema: „Parchetul General imi face un program extrem de alert”

Traian Basescu si-a inceput a doua zi consecutiv cu un drum catre o instanta. De aceasta data, a venit la Curtea Suprema, unde a fost citat pentru a se prezenta, in privinta unei plangeri inregistrate in urma cu cativa ani, pe vremea cand fostul seful statului avea imunitate, fiind lider la Cotroceni.

In conditiile in care Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar, Traian Basescu a fost citat. Dupa discutia cu magistratii, avand un aer relaxat si fiind cat se poate de jovial, fostul sef al statului a constatat, zambind, faptul ca a ajuns sa fie citat desutl de des, dar a adaugat rapid ca va respecta orice solicitare a magistratilor de a se prezenta la Instanta. „Parchetul General imi face un program, asa,  extrem de alert. Sigur, nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari a instantelor”, a mentionat Traian Basescu, adaugand ca, desi „orice e posibil” in acest caz, nu se teme de nimic.

Fosutl presedinte a sustinut ca nu stie cate dosare au fost redeschise in cazul sau si ncii cate plangeri careil vizeaza au fost supuse analizei magistratilor. „Citatia pentru astazi mi-a venit ieri la 16.30. E si un lucru in forta, asa. Alearga agentii procedurali pe oriunde sa ma caute sa imi dea citatia pentru a doua zi”, a precizat Traian Basescu.

Va reamintim ca un craiovean a formulat o cerere privind anchetarea fostului sef al statului, pentru fals in declaratii, in conditiile in care, in 2007, Basescy a afirmat ca va demisiona „in 5 minute”, daca va fi suspendat, si nu a facut acest lucru. „A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul din Parlament”, a mai lamurit fostul sef al statului.

In cursul zilei trecute, Traian Basesuc a fost la Judecatoria sectorului 5, unde a discutat cu magistratii in privinta plangerii pe care defunctul lider al PRM, Corneliu Vadim Tudor, a depus-o pe numele sau, in dosarul privind rapirea jurnalistilor romani in Irak, in urma cu zece ani.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger