AcasăPoliticaConsiliul National de Etica, revocat. Ministrul Educatiei anunta un "mecanism nou" cu...

Consiliul National de Etica, revocat. Ministrul Educatiei anunta un „mecanism nou” cu o „claritate legislativa buna”

Adrian Curaj a anuntat o masura luata, joi, in privinta Consiliul National de Etica, institutia care, in ultimii trei ani, s-a ocupat de verificarea tezelor de doctorat ale demnitarilor.

Mai precis, noul ministru al Educatiei a decis revocarea CNE, explicand aceasta masura prin faptul ca acest pas este menit sa duca la „recapatarea increderii in ceea ce se intampla in zona de doctorat din Romania”. Totodata, ministrul Curaj a lamurit ca revocarea este mai mult decat desfiintarea Consiliului, pentru ca presupune pe langa acest aspect si „atribuirea altor sarcini, intr-un mecanism nou”.

Adaugand ca nu crede ca ar trebui sa existe doua categorii de doctorat, avand in vedere ca organismul revocat, joi, se ocupa cu verificarea tezelor de doctorat ale inaltimlor demnitari in care existau suspiciuni – printre ele unele de plagiat, ministrul a explicat ca vrea transparenta si tratarea unitara a acestor teze.

Asadar, din ianuarie incepand, se vor pune bazele unui „mecanism nou”, despre care Adrian Curaj spune ca „va fi rapid functional, va avea in spate o claritate legislativa buna” si va permite luarea unor decizii.

foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger