AcasăPoliticaConducerea DNA, de urgenta in sedinta. Se analizeaza efectele OUG

Conducerea DNA, de urgenta in sedinta. Se analizeaza efectele OUG

Fara sa ascunda nemultumirea fata de adoptarea „in toiul noptii” a ordonantei privind modificarea Codurilor Penale si de Procedura Penala, care, „din perspectiva noastra aduce modificari extrem de grave”, sefa DNA a anuntat – la un post TV – faptul ca a decis convocarea conducerii institutiei, adica a Colegiului Director, inclusiv a reprezentantilor structurilor teritoriale.

Acest pas este facut tocmai in vederea analizarii „consecintelor si riscurilor” pentru activitatea procurorilor, urmare a adoptarii OUG privind modificarilor aduse Codurilor – in speta la favorizarea faptuitorului, abuz in serviciu etc. De altfel, Kovesi a mentionat, miercuri dimineata, la Digi 24, ca institutia pe care o conduce are in momentul de fata in investigare 2.151 de dosare cu privire la abuzul in serviciu.

Totodata, intrebata daca ordonanta i se pare „cu dedicatie”, sefa DNA a raspuns: „Da, pentru ca, practic, prin aceste prevederi se urmareste exonerarea de raspundere penala a tuturor functionarilor publici de rang inalt si mediu – functionari din Parlament, membri ai Guvernului”.

465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger