AcasăPoliticaConcluzii dupa prezentarea bilantului SRI. Hellvig: viitorul cuprinde extrem de multe amenintari

Concluzii dupa prezentarea bilantului SRI. Hellvig: viitorul cuprinde extrem de multe amenintari

Eduard Hellvig a vorbit despre prietenia care-l leaga de George Maior

Dupa prezentarea bilantului activitarii Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig a iesit in fata presei si a prezentat cateva concluzii.

„Bilantul nostru este o radiografie precisa a unui an greu (…) strategia SRI in 2016 a fost de a tine departe de granitele tarii orice amenintare la adresa securitatii nationale”, a punctat seful Serviciului, mentionand ca amenintarile sunt de natura securitate cibernetica, extremism sau criminalitate.

Hellvig a anuntat ca in 2016 „au fost realizate sute de activitati de cooperare internationale”, aspecte ce „asaza SRI intr-o pozitie imp la nivel international” si ca s-au luat 6000 de masuri de nepermitere sau interzicere a intrarii in Romania in cazul unor persoane.

Mentionand ca sloganul pentru acest an este „parteneriat in serviciul cetatenilor”, oficialul Serviciului a subliniat ca, in opinia sa, „un cetatean educat este un aliat puternic”.

„Mi-am propus ca in mandatul meu sa optimizam resursele acestui Serviciu, sa le utilizam responsabil (…) modernizarea si consolidarea nostra nu se va opri. Avem ofiteri de top”, a subliniat Hellvig, adaugand ca „este important pentru intreaga societate ca toate activitatile SRI sa se incadreze strict in limitele Constitutiei si a legilor”, dar si ca „vrem sa modernizam si mai mult parteneriatul pe care-l avem cu insitutiile statului”.

„SRI are o misiune clara (…) suntem un Serviciu de Informatii si nimic altceva. Avem foarte multe de facut, pentru ca viitorul cuprinde extrem de multe amenintari”, a subliniat directorul Serviciului.

265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger