Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Concluzii dupa prezentarea bilantului SRI. Hellvig: viitorul cuprinde extrem de multe amenintari

Concluzii dupa prezentarea bilantului SRI. Hellvig: viitorul cuprinde extrem de multe amenintari

Autor:

Dupa prezentarea bilantului activitarii Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig a iesit in fata presei si a prezentat cateva concluzii.

 

Eduard Hellvig RICA PETRESCU 704x500 Concluzii dupa prezentarea bilantului SRI. Hellvig: viitorul cuprinde extrem de multe amenintari“Bilantul nostru este o radiografie precisa a unui an greu (…) strategia SRI in 2016 a fost de a tine departe de granitele tarii orice amenintare la adresa securitatii nationale”, a punctat seful Serviciului, mentionand ca amenintarile sunt de natura securitate cibernetica, extremism sau criminalitate.

Hellvig a anuntat ca in 2016 “au fost realizate sute de activitati de cooperare internationale”, aspecte ce “asaza SRI intr-o pozitie imp la nivel international” si ca s-au luat 6000 de masuri de nepermitere sau interzicere a intrarii in Romania in cazul unor persoane.

Mentionand ca sloganul pentru acest an este “parteneriat in serviciul cetatenilor”, oficialul Serviciului a subliniat ca, in opinia sa, “un cetatean educat este un aliat puternic”.

“Mi-am propus ca in mandatul meu sa optimizam resursele acestui Serviciu, sa le utilizam responsabil (…) modernizarea si consolidarea nostra nu se va opri. Avem ofiteri de top”, a subliniat Hellvig, adaugand ca “este important pentru intreaga societate ca toate activitatile SRI sa se incadreze strict in limitele Constitutiei si a legilor”, dar si ca “vrem sa modernizam si mai mult parteneriatul pe care-l avem cu insitutiile statului”.

“SRI are o misiune clara (…) suntem un Serviciu de Informatii si nimic altceva. Avem foarte multe de facut, pentru ca viitorul cuprinde extrem de multe amenintari”, a subliniat directorul Serviciului.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!