AcasăPoliticaConcluzia lui Victor Ponta, dupa consultarile Presedinte - PSD: "Avem nevoie de...

Concluzia lui Victor Ponta, dupa consultarile Presedinte – PSD: „Avem nevoie de mai multa transparenta”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a chemat luni la negocieri reprezentantii tuturor partidelor.

Primii care au intrat in scena au fost liderii Partidului Social Democrat, acestia purtand discutii cu presedintele Klaus Iohannis pe mai multe teme precum votul din Diaspora, modificarea Constitutiei, reforma electorala sau blocarea cererilor Justitiei de catre Legislativ.

La finalul discutiilor, premierul Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat, a precizat ca „PSD sprijina ideea unei autoritati electorale mai puternice si este de acord cu adoptarea legii finantarii partidelor politice.

In plus, Victor Ponta a afirmat ca este de acord cu ideea conform careia „avem nevoie de mai multa transparenta cand vine vorba de politica si economie”.

In legatura cu votul cetatenilor din Diaspora, Victor Ponta a anuntat ca „atat timp cat solicitarile noastre – organizarea votului de Autoritatea Electorala Permanenta si nu de Guvern si pe baza inscrierii cetatenilor romani cu sase luni inainte de alegeri –  este o porblema pe care o sustinem”.

Nu in ultimul rand, premierul a anuntat ca „avem nevoie de modificari constitutionale, dar trebuie sa stim daca mai putem face in acest an reforma constitutionala sau este un proiect pe care Partidul National Liberal nu il mai considera de actualitate”.

author avatar
Cristi Ionita
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger