AcasăPoliticaConcluzia CSM in privinta afirmatiilor lui Ponta referitoare la activitatea procurorului care...

Concluzia CSM in privinta afirmatiilor lui Ponta referitoare la activitatea procurorului care i-a instrumentat cauza

Victor Ponta

Odata ce DNA a sesizat Inspectia Judiciara, urmare a unei postari aparute pe contul oficial de Facebook al premierului, in privinta activitatii unui procuror al carui nume, desi nu a fost precizat, a fost intuit, s-a declansat o ancheta. Iar marti, Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat concluzia verificarilor in privinta afirmatiilor lui Victor Ponta.

Victor Ponta

Mai precis, CSM-ul precizeaza, intr-un comunicat, faptul ca plenul forului a constatat, in sedinta din 6 octombrie, ca afirmatiile premierului, „emise in spatiul public in data de 17 septembrie 2015, referitoare la activitatea procurorului DNA care a instrumentat cauza in care a fost trimis in judecata, sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau” si ca „depasesc limitele admisibile ale discursului public politic si ale libertatii de exprimare”.

Este vorba despre postarea ce continea, printre altele, urmatoarea precizare: „…singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani.”, care a fost interpretata a avea legatura cu „conduita profesionala a procurorului DNA care a intocmit rechizitoriul prin care domnul Victor Viorel Ponta a fost trimis in judecata”.

Urmare a acestui mesaj, o zi mai tarziu, respectiv pe 18 septembrie, DNA-ul a sesizat CSM-ul, iar Inspectia Judiciara a declansat o verificare in privinta situatiei sesizate de catre procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Luna trecuta, DNA a anuntat ca actualul premier Victor Ponta a fost trimis in judecata, alaturi de alte persoane, printre care si fostul ministru Sova, in dosarul „Rovinari-Turceni”. Ponta a fost deferit instantei, fiind acuzat de procurorii anticoruptie ca, in calitate de avocat, ar fi savarsit fapte de „fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, spalarea banilor”.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger