AcasăPoliticaComisia Juridica are termen pana marti sa formuleze raportul pe cererea DNA...

Comisia Juridica are termen pana marti sa formuleze raportul pe cererea DNA in cazul Ghita

Deputatul Sebastian Ghita ar putea afla, in prima parte a saptamanii viitoare, ce anume decid colegii sai de Camera in privinta cererii formulate deunazi de catre procurorii DNA, in privinta incuviintarii retinerii si a arestarii sale.

Membrii Biroului Permanent au decis, intr-o scurta sedinta desfasurata joi la pranz, sa trimita cererea venita la Parlament din directia ministurlui Justitiei, Raluca Pruna, in privinta deputatului Sebastian Ghita, catre Comisia Juridica. Facand un calcul, avand in vedere ca statulul prevede ca, de la primirea cauzei, deputatii juristi au la dispozitie trei zile pentru a pregati un raportpe care sa il primita plenului, care va lua la cunostinta continutul sau inaintea votului, Comisia Juridica are termen pana martea viitoare pentru a redacta acest document.

In tot acest rastimp, Ghita poate veni la Comisia Juridica, alaturi de un aparator legal, pentur a consulta continutul dosarului in care procurorii il suspecteaza de dare de mita, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, santaj,  cumparare de influenta,  dar si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Este foarte posibil ca votul pe marginea solicitarii formulate de procurori pe numele lui Sebastian Ghita sa aiba loc miercuri, cand urmeaza sa aiba loc o sedinta de plen la Camera Deputatilor.

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger