AcasăPoliticaComisia Juridica a decis: Aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a Elenei...

Comisia Juridica a decis: Aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea

La scurta vreme de cand Elena Udrea a parasit sala de sedinta, dupa ce si-a spus punctul de vedere in fara membrilor Comisiei Juridice a Camerei, deputatii juristi au supus la vot o prima solicitare a procurorilor anticoruptie, in cel de-al treilea dosar in care fostul ministru a ajuns in vizorul DNA, respectiv cea de incuviintare a inceperii urmaririi penale.

Iar in urma cu doar cateva minute, social-democratul Ciprian Nica, vicepresedintele acestei comisii, a anuntat rezultatul votului: din cele 22 de optiuni exprimate, 19 au fost „pentru”, doua „impotriva” si unul anulat.

Va reamintim ca membrii Comisiei Juridice, care s-au reunit in sedinta in cursul acestei zile, de la ora 11.30, vor supune la vot fiecare solicitare a procurorilor DNA, respectiv de incuviintare a urmaririi penale, retinere si arestare preventiva, pe cate un buletin. In ciuda acestui fapt, deputatii juristi vor intocmi doar doua rapoarte -unul in cazul cererii de urmarire penala si celalalt pentru solicitarea de retinere si arestare preventiva, rapoartele urmand sa fie remise Biroului Permanent, inaintea votului din plen, programat pentru saptamana viitoare.

E important de amintit si faptul ca avizele Comisiei Juridice sunt consultative, decizia finala apartinand plenului.

Pana sa inceapa sedinta, insa, Udrea si avocatii sai au studiat, si vineri, la fel cum s-a intamplat si joi, timp de peste sase ore, continutul celor sapte volume ale dosarului. De aceasta data, fostul ministru al Turismului si Dezvoltarii este acuzata de procurori, printre altele, de luare de mita, trafic de influenta, dar si spalare de bani si fals in declaratii de avere.

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger