AcasăPoliticaComisia Juridica a Camerei, sesizata in cazul Rizea

Comisia Juridica a Camerei, sesizata in cazul Rizea

Odata ce solictarea procurorilor anticoruptie a ajuns la Parlament, Biroul Permanent al Camerei a analizat aceasta cerere, hotarand sa sesizeze, in cursul zilei de joi, Comisia Juridica.

Anuntul a fost facut de catre secretarul general al Camerei, Nicolae Mircovici, cel care a mentionat ca deputatii juristi au termen pana luni sa prezinte raportul in aceasta cauza. Ulterior se va stabili un calendar al evenimentelor in privinta deputatului social-democrat Cristian Rizea, in cazul caruia procurorii DNA au anuntat ca solicita incuviintarea retinerii si a arestarii preventive, pentru „trafic de influenta, spalarea banilor, în forma continuata (doua acte materiale) si influentarea declaratiilor (doua fapte)”.

Totodata, s-a aflat ca dosarul in cazul Rizea – politicianul care aspira la prima functie in cadrul Primariei sectorului 5, la alegerile din vara- are opt volume si un total de 2.474 de pagini. Va reamintim ca miercuri DNA a trimis aceasta cerere, insotita de referatul cauzei, Parchetului de e langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, solictarea ajungand, ulterior, la ministrul Justitiei, iar apoi la Camera Deputatilor, dar si ca avizul Comisiei Juridice a Camerei este unul consultativ, pentru ca decizia finala apartine plenului.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger