AcasăPoliticaCoabitarea agita din nou apele in USL

Coabitarea agita din nou apele in USL

Insistenta cu care pesedistii se agata de Acordul de colaborare institutionala, semnat de Victor Ponta si Traian Basescu, ii irita la culme pe liberali, acestia din urma militand pentru denuntarea pactului.

Sorin Frunzaverde nu intelege de ce Victor Ponta nu rupe intelegerea cu Traian Basescu

De la Caras-Severin, vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde ii cearta pe uselisti pentru ca nu au curajul sa-l infrunte pe seful statului, despre care sustine ca ar trebui izolat la Cotroceni, pana la finalul mandatului. ”Limbajul folosit de presedintele Traian Basescu este unul incalificabil. Imaginea Romaniei este afectata, in primul rand, de asemenea iesiri ale presedintelui tarii. (…) USL are peste 70%. Prin urmare, cred ca Parlamentul si Guvernul trebuie sa adopte acele modificari legislative care sa nu-i mai permita presedintelui aceste iesiri”, a explicat Frunzaverde, subliniind, totodata, ca pactul de coabitare este inutil. Opinie impartasita si de prim-vicepresedintele liberal, Klaus Iohannis. ”Acordul mie mi s-a parut de la inceput caduc si asa mi se pare si acum. Puteau sa nu-l faca, fiindca acele lucruri sunt prevazute in Constitutie. Nu ii avantajeaza pe semnatari (Ponta si Basescu – n.r). E un fel de cui a lui Pepelea si mai bine l-ar scoate din perete”, a afirmat Iohannis.

Sorin Frunzaverde

De partea cealalta insa, social-democratii, in frunte cu Victor Ponta si Liviu Dragnea, considera ca pactul trebuie ”salvat”.  ” A fost necesar si a fost apreciat de cancelariile internationale si a aratat ca in Romania in 2013 va fi stabilitate, intelegere, o colaborare institutionala corecta intre Guvern si Presedintie.  Din cate stiu eu, premierul doreste in continuare ca acest acord sa functioneze”, a precizat Dragnea.

[poll id=”615″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
741 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger