AcasăPoliticaCiolos vrea o evaluare a pagubelor inundatiilor: Stiu ca sunt sute de...

Ciolos vrea o evaluare a pagubelor inundatiilor: Stiu ca sunt sute de comunitati, de gospodarii afectate

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

„E, in primul rand, regretabil ca sunt oameni care si-au pierdut viata”, a tinut sa precizeze, inca din debutul intrunirii cu prefectii pe care a convocat-o, pentru aceasta dimineata, seful Guvernului, pe tema situatiilor de urgenta provocate de furia naturii, in ultima perioada. In acest sens, Ciolos a anuntat ca vrea o evaluare „cat mai rapida” a pagubelor de pana la acest moment.

(foto: Facebook/Dacian Ciolos)

Pe fondul inundatiilor si al furtunilor care au facut prapad, in ultimele zile, in mai multe zone din tara, si in conditiile in care deunazi s-a confirmat ca o fetita de doi ani din Suceava si un barbat din Timis au pierit, ca urmare a dezlantuirii naturii, responsabilii in materie de interventii in astfel de situatii au analizat situatia in fata primului-ministru, in sistem de videoconferinta.

Pana sa auda ce au de spus acestia din urma, Ciolos a tinut sa mentioneze ca reprezentantii MAI s-au ocupat sa existe periodic intalniri si informari cu responsabilii in materie, premierul a explicat ca ar vrea sa vada o analiza a chestiunii, pentru a se stabili cum pot fi ajutati oamenii aflati in zonele afectate de inundatii, dar si cum s-ar putea evita aparitia unor astfel de situatii de risc la adresa comunitatilor locale. „Am vrut sa avem aceasta intalnire ca sa vedem cum stau lucrurile, pentru ca fenomenele (…) intemperiile cu impact major in unele localitati, deja au loc de cateva saptamani in diferite serii si in diferite zone din tara si am vrut sa facem o analiza a situatiei in care ne aflam in momentul de fata, cum au evoluat lucrurile acolo unde au avut loc deja intemperii cu pagube, in urma cu cateva saptamani, si sa vedem care sunt prognozele pentru perioada imediat urmatoare (…) stiu ca sunt sute de comunitati, de gospodarii care au fost afectate si aici as vrea sa vad cum ne organizam, impreuna cu colectivitatile locale ca sa-i ajutam pe oameni si apoi, cum am spus, sa vedem cum ne organizam pe viitor, pentru a evita, pe cat posibil, in primul rand victime umane si apoi pentru a evita pagube materiale atat in infrastructura, cat si la gospodariile oamenilor”, a sustinut premierul.

Precizarile sale vin la o zi de cand fostul sef al statului a arata cu degetul in directia Guvernului, dar si al presedintelui si al politicienilor in general, pentru lipsa de reactie in problemele cauzate de furia naturii. „Inundatii in mai toate zonele tarii, furtuni, grindina, culturi agricole distruse, acoperisuri smulse de vijelii, alunecari de teren, case, paduri, stalpi de electricitate si livezi puse la pamant, sate izolate. Nu Presedinte, nu Premier, nu ministri, nu politicieni printre oamenii loviti de natura. Ei doar citesc si se considera informati, vazandu-si linistiti de weekend-ul prelungit”, atragea atentia, pe Facebook, Traian Basescu.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger