AcasăPoliticaCiolos, noi precizari in privinta salariului minim: Nu pot sa decid pana...

Ciolos, noi precizari in privinta salariului minim: Nu pot sa decid pana nu am toate elementele impactului unei astfel de decizii

La o zi de cand Executivul a aprobat, in sedinta saptamanala, proiectul bugetului pentru anul urmator, seful Guvernului a oferit o serie de lamuri in privinta alocarilor bugetare pentru 2016, explicand de ce s-a luat decizia de a nu se mai mari – cel putin momentan-salariul minim pe economie, dar si chestiuni ce tin de Finantarea Bisericii Ortodoxe, dar si de infrastructura si de constuctia de autostrazi.

Prin intermediul unui amplu mesaj postat, joi, pe contul sau de Facebook, primul-minsitru Ciolos explica, pe puncte, cum s-au luat anumite decizii in privinta proiectului de buget pe anul viitor. Totul ca raspuns la intrebarile pe care anunta ca le-a primit prin intermediul unor comentarii sau mesaje.

Dintre aceste precizari, o amintim pe cea pe care premierul o mentioneaza din capul locului, in privinta bugetului pe 2016, despre care spune ca „poate nu se satisfac toate dorintele, dar care acopera in mod echilibrat toate necesitatile anului ce vine”, amintind ca focusul a fost pus pe gasirea de „solutii”, nu de „scuze”, toate acestea in limita deficitului stabilit de UE, respectiv pragul de 3%.

„Sa evitam sa cream o problema vrand sa rezolvam alta”

Cat priveste o masura amplu comentata in ultimele zile, odata ce ministrul Finantelor a anuntat ca salariul minim pe economie nu va mai ajunge la 1.200 de lei, de la 1 ianuarie, cum anuntase Executivul precedent, Ciolos a precizat urmatoarele: „Stiu cat de greu este pentru cei cu salarii mici. Dar nu pot sa decid pana nu am toate elementele impactului unei astfel de decizii. Trebuie sa evitam sa cream o problema vrand sa rezolvam alta”.

In legatura cu finantarea BOR si a cultelor religioase, Dacian Ciolos a amintit, in acelasi mesaj, ca a explicat Patriarhului „faptul ca, in functie de posibilitati, Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista anumite posibilitati de finantare pentru lacasurile de cult aflate in constructie”.

„Cu totii vrem autostrazi si drumuri mai bune”

In privinta domeniilor Educatiei si Sanatatii, premierul a mentionat ca bugetul alocat acestora este mai mare fata de 2015, iar cat priveste problematica infrastructutrii, un alt subiect de interes, primul-ministru Ciolos a transmis, printre altele, urmatoarele: „Cu totii vrem autostrazi si drumuri mai bune. Am inclus in buget proiecte care sunt in executie si au nevoie de fonduri: autostrada Lugoj – Deva, autostrada Campia Turzii – Targu Mures, autostrada Sebes – Sibiu si autostrada Transilvania”.

Mai multe detalii in privinta principiilor si a obiectivelor generale ale Bugetului pe 2016 exista intr-un document facut public joi, pe site-ul Guvernului, respectiv AICI.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger