AcasăPoliticaCiolos, luat la suturi si din stanga, si din dreapta

Ciolos, luat la suturi si din stanga, si din dreapta

Intentia Guvernului Ciolos de a amana pana in primavara majorarea salariului minim l-a scos din sarite pe fostul premier, Victor Ponta. Care il acuza pe succesorul sau ca ”habar nu are de economie”.

Dupa ce a fost meditat de Florin Georgescu, fostul premier ii da acum lectii de economie succesorului Ciolos

Conform celebrului banc cu iepurasul care este zilnic batut de urs, indiferent ca are sau nu sapca, Dacian Ciolos este luat la refec atat Victor Ponta, cat si de Traian Basescu. Culmea este ca primul il acuza pe actualul premier ca este prea strans la punga si nu vrea sa majoreze salariul minim, in timp ce al doilea sustine ca generozitatea ”populista” de care da dovada Ciolos pune in pericol ”echilibrele macroeconomice”. Actualul Executiv ”se comporta imoral” si face ”o prostie” neacceptand sa mareasca salariul minim de la 1 ianuarie 2016, spune Victor Ponta, care insira sase argumente in favoarea tezei sale: ”Nu are impact bugetar negativ; ajuta Bugetul de asigurari sociale prin incasari suplimentare stabile;  nu afecteaza mediul economic (deja nimeni nu mai angajeaza in mod real cu mai putin de 1200 lei brut, cu exceptia sezonierilor – de unde rezulta ca data de 1 mai oricum e o prostie); combate munca <<gri>> si concurenta neloiala fata de cei onesti si care platesc toate taxele; nu afecteaza competitivitatea fortei de munca in comparatie cu restul tarilor din UE (ramane cel mai mic salariu minim la nivel european); stimuleaza munca fiscalizata si consumul (oamenii cu salariul minim il cheltuie pentru nevoi imediate, nu il tin in banci)”. ”Cand nu ai habar despre economie si viata reala spui ca <<faci un studiu>>!!! Sau mai bine ii asculti pe cei ce stiu!”, i-a administrat Ponta o ultima smetie actualului premier Dacian Ciolos.

Basescu, in rol de ”Gica contra”

Fostul sef de stat il acuza pe Dacian Ciolos ca e prea darnic si pune astfel in pericol echilibrul macroeconomic

Facut cu ou si otet de Ponta pe motiv ca nu desface suficient baierele bugetului, Ciolos este acuzat de Traian Basescu ca pune in pericol echilibrele macroeconomice prin acceptarea intrarii in plata a salariilor majorate pentru bugetari si a pensiilor speciale. Afirmand ca au aparut deja semne care indica ”inceperea deprecierii situatiei macroeconomice” (incetinirea cresterii exporturilor, cresterea importurilor de bunuri destinate consumului, cresterea deficitului bugetului de stat si scaderea fondurilor alocate pentru investitii), Basescu ii cere premierului Ciolos sa renunte la ”populism si imprudenta” si sa amane scaderea TVA-ului si intrarea in plata, de la 1 ianuarie, a pensiilor speciale si a salariilor marite in sectorul bugetar.

Premierul Dacian Ciolos este criticat, concomitent, atat de prea multa darnicie, cat si de inexplicabila zgarcenie bugetara

”Situatia ar putea fi reanalizata la mijlocul anului 2016, inclusiv problema cresterii salariului minim. Politicile fiscal-bugetare imprudente pot arunca tara in criza, iar cei care vor plati imprudenta nu vor fi politicienii. Nu va amagiti cu o crestere economica bazata doar pe cresterea consumului”, conchide Basescu.

author avatar
Simona Badulescu
1.585 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger