AcasăPoliticaCiolos le-a prezentat parlamentarilor proiectul de mandat inaintea C. European. Principala tema:...

Ciolos le-a prezentat parlamentarilor proiectul de mandat inaintea C. European. Principala tema: cea a migratiei

Odata delegat sa participe la Consiliul European, anunt venit, inca de saptamana trecuta, din directia Palatul Cotroceni, premierul tehnocrat a venit, marti dupa-amiaza, la Parlament, unde a disuctat cu membrii comisiilor reunite de afaceri europene, cu privire la proiectul de mandat general pe care il va avea la reuniunea de zilele urmatoare.

Odata inceputa sedinta de la Palatul Parlamentului, Dacian Ciolos a trecut in revista cateva teme care vor fi abordate la Consiliul European de iarna, de la Bruxelles, din intervalul 17018 decembrie, cu principal accent pe chestiunea migratiei.

„Principala tema discutata va fi legata de migratie – un subiect cu sensibilitate politica si care preocupa statele membre in momentul de fata. As spune ca este chiar un test pentru UE ca sa isi arate nu doar solidaritatea, ci si capacitatea de a lua decizii pe subiecte mai sensibile. Pana acum, masurile au fost concentrate pe efectele migratiei, si mai putin pe cauze”, a precizat primul-ministrul, adaugand ca e nevoie sa se asigure o securizare a frontierelor UE, in paralel cu controlul migratiilor in tarile de origine.

Alte subiecte aduse in discutie au fost lupta contra terorismului, in contextul evenimentelor din Franta, Ciolos amintind ca Romania „sustine masurile de combatere a acestui fenomen”, dar si chestiuni economice.

Va reamintim ca odata ce s-a aflat ca presedintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Ciolos pentru a fi prezent la Consiliul European, Administratia Prezidentiala a mentiona tsi faptul ca „in virtutea dispozitiilor art. 80 alin. 1 din Constitutia Romaniei si conform principiului cooperarii loiale dintre autoritatile statului, asa cum acesta a fost interpretat si in jurisprudenta Curtii Constitutionale, Presedintele Romaniei poate delega in mod expres Prim-ministrului atributia participarii la reuniunile Consiliului European”.

sursa foto: facebook/Dacian Ciolos

66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger