AcasăPoliticaCiolos, la Consiliul European de iarna. Cu cine va discuta premierul la...

Ciolos, la Consiliul European de iarna. Cu cine va discuta premierul la Bruxelles

Consiliul European de iarna urmeaza sa inceapa peste doar cateva ore si, dupa cum se stie deja, premierul Ciolos – fost comisar european- va fi cel care va reprezenta Romania la reuniunea din aceste zile.

Asadar, la exact o luna de cand a fost investit in fruntea PalatuluI Victoria, Dacian Ciolos va reprezenta Romania la o reuniune externa foarte importanta. Pe agenda discutiilor din aceste doua zile sunt trecute, printre altele, problema refugiatilor, combaterea terismului, indeosebi dupa sangeroasele atentate din noiembrie, din capitala Frantei, precum si situatia din Siria si din estul Ucrainei, zone macinate de tensiuni si conflicte. Nu in ultimul rand, la prezenta reuniune se va aduce in discutie si subiectul ramanerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, premierul Ciolos declarand inca de zilele trecute faptul ca e de parere ca Anglia nu ar trebui sa paraseasca marea familie europeana.

Cat priveste programul pe care il va avea in aceste doua zile cat se va afla in Belgia, va precizam ca, inainte de a participa, joi, la o prima sesiune de lucru a forului european, seful Guvernului are programate intrevederi atat cu Federica Mogherini, inalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate, cat si cu liderul ParlamentuluI European, Martin Schulz. Seara se va incheia pentru Dacian Ciolos cu un dineu de lucru, la care vor participa o serie de alti sefi de stat si de guvern care se afla la reuniunea de la Bruxelles.

Vineri, din cate figureaza trecut pe agenda publica a sefului Executivului, Dacian Ciolos urmeaza sa discute cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, inainte de a lua parte la cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului European de iarna. Odata aceasta sesiune incheiata, urmeaza ca, in cursul dupa-amiezii, DAcian Ciolos sa ajunga sa ii vada si sa stea de vorba cu ranitii din clubul „Colectiv” aflati la tratament in Regatul Belgiei, respectiv la spitalul militar „Reine Astrid” din Bruxelles.

Desemnat in urma cu aproape doua saptamani de catre seful statului pentru a fi prezent la lucrarile Consiliului, in perioada 17-18 decembrie, primul-ministru si-a prezentat mandatul cu care merge la Bruxelles si in Parlament, primind unda verde de la comisiile de specialitate.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger