AcasăPoliticaCiolos, la Bruxelles, despre chestiunea migratiei: Romania, solidara in anumite conditii -...

Ciolos, la Bruxelles, despre chestiunea migratiei: Romania, solidara in anumite conditii – in care se trateaza problema la radacina

Prezent pentru prima oara de la investirea in fruntea Guvernului la o reuniune a Consiliului European, Dacian Ciolos a prezentat cateva concluzii ale discutiilor avute cu liderii statelor europene.

Intrebat, vineri -dupa prima zi a intrevederilor de la Consiliul European de iarna – in legatura cu pozitia Romaniei, fara de declaratiile cancelarului austriac, cu privire la cotele de imigranti, respectiv cele privind suplimentarea lor pentru statele est-europene, afirmatii referitor la care Ungaria a reactionat deja, premieurl Ciolos a raspuns. „Nu s-a discutat acest lucru in Consiliu, ieri (joi-n.r). Deci sunt declaratii, sa spun, personale, probabil, ale dumnealui. Eu inteleg ca e nevoie de mai multa solidaritate si, din punctul acesta de vedere, Romania a fost clara ca e solidara in anumite conditii, in conditiile in care se trateaza problema migrantilor la radacina, ca sa oprim acest flux migratoriu necontrolat”, a lamurit seful Guvernului.

Totodata, primul-ministru a precizat si un punct de vedere personal in privinta ideii de solidaritate, in contextul problematicii migrantilor. „Insa eu, personal, nu cred ca solidaritatea poate fi castigata prin amenintari, indiferent din partea cui ar veni. Si e clar ca facem parte din categoria statelor care nu accepta astfel de amenintari, pentru a rezolva probleme pe care trebuie sa le rezolvam impreuna”, e de parere Dacian Ciolos.

sursa foto: Facebook/Dacian Ciolos

238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger